Orstad har blitt et nytt transport-knutepunkt

Ettermarkedssjef Ståle Jensen og daglig leder Terje Stangeland i Trucknor Rogaland AS har funnet seg godt til rette på Orstad. Foto: Åge Bjørnevik

Ny vei er under bygging, og nye transportrelaterte bedrifter har flyttet til Orstad Nord og Foss-Eikeland. Trucknor-sjef Terje Stangeland er glad de valgte bort Forus.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Vi var framsynte som flyttet hit, sier Terje Stangeland, daglig leder i Trucknor Rogaland AS.

Fire år har gått siden spesialisten på Volvo og Renault tungbiler flyttet fra Lura til Møllevegen på Orstad – industriområdet ved den gamle Polaris-fabrikken rett sør for Figgjoelva.

De drømte om en tomt sentralt på Forus, men høye priser og strenge krav til arealutnyttelse gjorde det vanskelig.

– Med så mange store biler inne på en gang, trenger vi god plass rundt oss. Vi kan ikke bygge i høyden. Her har vi 25 mål med tomt, som er akkurat det vi ønsket oss, forteller Stangeland.

De investerte totalt 150 millioner kroner i nybygg på 6400 kvadratmeter og tomt. Bare tomten kom på 45 millioner, men en like stor tomt på Forus ville ha kostet minst det dobbelte.

– Det er en investering vi ikke kunne ha forsvart, sier Stangeland.

Har begynt på tverrforbindelsen

Mange tunge biler kjører på Orstad hver eneste dag, men tilkomsten er ikke den beste. Jernbanebrua på Ganddal er en hindring, så bilene må enten kjøre via Øksnavad eller gjennom Hovevegen i Sandnes.

– Da vi kjøpte tomta, var det lovet at tverrforbindelsen fra godsterminalen skulle være klar til vi flyttet inn. Vi har ventet på den veien, men nå er de heldigvis i gang, sier Stangeland.

I sommer fikk et fellesskap mellom Bjelland AS og SV Betong tilslaget på å bygge første del av tverrforbindelsen, og gravemaskinene er godt i gang. Den nye veien – som skal knytte sammen fylkesveg 44 ved godsterminalen og fylkesveg 505 Kvernelandsvegen – skal være ferdig senest 1. juni 2019.

– Det vil gjøre alt mye lettere for kundene våre. Da slipper de å kjøre kronglete omveier, slår Trucknor Rogaland-sjefen fast.

Veien videre til E39 på Bråstein er foreløpig mer i det blå. Når den kommer, blir Orstad enda mer sentralt. Men Stangeland regner med at det er første del av tverrforbindelsen som blir viktigst for deres del.

Flyttingen møtte litt skepsis

Noen av de ansatte var skeptiske til Orstad-flyttingen. Det samme var enkelte av kundene – særlig de som holder til nord i regionen.

– Vi hadde én ansatt som sluttet i protest mot flyttingen. Men han er tilbake nå, sier Stangeland med et smil.

– Kundene sørover Jæren har jo fått kortere vei. De aller fleste kundene lenger nord har også blitt med, og har funnet ut at Orstad egentlig ikke er så langt ute på landet som de trodde. Men vi har verksted lenger nord, også, forteller Stangeland.

Tre mekanikere jobber fast ved avdelingen i den gamle bussgarasjen på Revheim. I tillegg har Trucknor Rogaland eget verksted på bussdepotet på Forus og et verksted i Egersund.

– Vi merker en forskjell i holdningen til Orstad. Før hadde mange av kundene ikke noe forhold til dette stedet. Mange visste knapt nok hvor det var. Men det skjer mye her, så nå kjenner de fleste til Orstad, sier ettermarkedssjef Ståle Jensen.

En av hovedkonkurrentene – Scania – flyttet for snart to år siden til næringsområdet på Foss-Eikeland, rett på den andre siden av elva. Der har også Ørland Transport etablert seg.

– Det er mange som driver med transport i nærområdet her, og det er veldig positivt for oss å ha store kunder som Ørland Transport, Auestad Transport, A I Pedersen Transport og Bjelland AS rett ved oss. At Scania kom hit, er vi også veldig glade for. Det er bare positivt for oss at vi ligger nær hverandre, selv om vi er konkurrenter, sier Stangeland.

Trenger fagfolk

Totalt er det 66 ansatte i Trucknor Rogaland AS. 50 av dem jobber ved hovedanlegget på Orstad. Der er det fullt kjør, med 50-60 biler innom på service, reparasjoner eller EU-kontroll hver dag. Fra mandag til torsdag kjører de to skift, med åpningstid fra 7 til 23.
Omsetningen har ligget stabilt på rundt 200 millioner kroner årlig siden bedriften flyttet til Orstad.

– Vi har 14 verkstedløp, og utnytter ikke kapasiteten fullt ut ennå. Vi kunne vært 5-6 mann til på verkstedet, så vi har ambisjoner om å vokse, sier Stangeland.

– En av hovedutfordringene våre fremover blir å få tak i nok flinke fagfolk. Vi jobber aktivt for å få tak i de beste lærlingene, og tar inn tre til fem hvert år. I år har vi tatt inn tre, forteller ettermarkedssjef Ståle Jensen.

Nedgangen i oljebransjen har gjort det litt lettere for verkstedbransjen. Også Trucknor Rogaland har fått tilbake flere ansatte som valgte å gå til oljå da tidene der var bedre.

– Det er god aktivitet hos kundene våre, så vi ser lyst på fremtiden. Og vi er veldig glad for at vi bestemte oss for Orstad, slår daglig leder Terje Stangeland fast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...