Ingrid Fosså Aguiluz satser alt på å kunne leve av å blogge. Foto: Sonia Drivdal Patella

Paradise-Ingrid forberedte seg på å bli hatet

Ingrid Fosså Aguiluz fra Klepp forberedte seg på å bli hatet før hun deltok i den mye omdiskuterte reality-serien Paradise Hotel.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2018 kl 14:58

- «Du er ei hore og du fortjener å dø», var det ei som skrev til meg på Instagram, sier Ingrid Fosså Aguiluz.

For fire måneder siden kom hun hjem til barndomshjemmet på Kleppe, etter å ha vært to måneder inne på det sagnomsuste hotellet i Mexico. Idet hun fikk vite at hun skulle være med i den tiende sesongen av Paradise Hotel, visste hun at hun kom til å få hatkommentarer. Hun begynte derfor å forberede seg på hvordan hun skulle takle det som kunne komme.

- Jeg tenkte at uansett hva folk sa, skulle jeg si til meg selv «det er ikke sant, de kjenner ikke meg». Jeg har nok bygget opp en mur som gjør at jeg klarer å stenge ute de fleste drittkommentarene. Men noe går selvsagt inn på meg også, sier 21-åringen.

Kommentarer på utseendet

21-åringen forklarer at det er kommentarene som handler om utseendet hennes, som går mest inn på henne.

- Det er vondt å lese stygge kommentarer om hvordan jeg ser ut. En ting som gikk veldig inn på meg, var en kommentar om at jeg hadde stygge lepper og markerte linjer rundt munnen. Da ble jeg lei meg, og jeg vet egentlig ikke hvorfor. Langsiktig driter jeg i det, jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for. Men akkurat der og da var det ikke så kjekt, sier hun.

29. mai postet hun blogginnlegget «Vi fortjener å bli hatet», og stilte leserne sine disse spørsmålene:

- Er det slik dagens samfunn har blitt? Er det greit at man skal måtte forberede seg på å bli hatet fordi man velger å ta en vei i livet som ikke alle andre tar?
Rørt av lokalsamfunnets støtte

Ingrid sitter i sofaen hjemme på Kleppe. Det er her hun trives aller best - hjemme hos mamma og pappa. 21-åringen beskriver seg selv som snill, omtenksom og hjemmekjær. Da hun fikk vite at hun var plukket ut til å være med på reality-programmet, var hun mest bekymret for hvordan lokalsamfunnet kom til å reagere.

- Jeg tror folk fikk litt sjokk da ryktene begynte å gå på Jæren. Jeg tror ikke folk hadde forventa at jeg skulle bli med på Paradise Hotel. Jeg har gått sykepleien, vært aktiv i idrett og hatt kjæreste hele livet. De synes nok kanskje ikke jeg er den typiske Paradise Hotel-deltakeren, sier hun.

Før det ble kjent at hun var en av deltakerne, var hun redd for at lokalsamfunnet kom til å dømme henne. Det viste seg imidlertid å være en helt unødvendig tanke.

- Det er egentlig litt morsomt å tenke på at de jeg fryktet mest, er de som har vært mest støttende. Jeg blir glad og rørt av å tenke på hvor hyggelig og støttende folk på Jæren har vært. Voksne mennesker har kommet til meg og sagt at jeg har gjort en god figur på TV, sier Fosså Aguiluz.

Saken fortsetter under faktaboksen.

Ingrid Fosså Aguiluz

Alder: 21

Bor: Kleppe

Sivilstatus: Kjæreste med Paradise Hotel-deltaker Erik Sæter

Aktuell: Fosså Aguiluz kom på andreplass i reality-serien Paradise Hotel. Nå satser hun alt på å kunne leve av å blogge

«Din søknad er godkjent 
i systemet»

Når Klepp-jenta snakker om opplevelsene sine fra Mexico, er det alltid med et smil om munnen. Hun gestikulerer, og er tydelig engasjert.

- Det var helt fantastisk å være med. Et minne for livet, rett og slett. Jeg sitter igjen med spørsmålet, «hvorfor tør ikke flere å bli med?». Man blir passet på av teamet hele tiden, og det er veldig gøy, sier hun.

Og de positive opplevelsene fra TV-programmet, kan hun egentlig takke venninnene sine fra Klepp for å ha fått. Det var nemlig de som meldte henne på programmet - uten at hun visste noe.

- Plutselig fikk jeg en mail hvor det stod «din søknad er godkjent i systemet». Først skjønte jeg ingenting, men så forstod jeg at det måtte være bestevenninnene mine som hadde meldt meg på Paradise Hotel, sier hun.

- Jeg aner ikke hva de skrev i søknaden, og er egentlig litt nysgjerrig på det den dag i dag. Tenk om de skrev noe som absolutt ikke stemmer, ler hun.

Fire venninner kalt inn til audition

I ettertid viste deg seg at det var flere i venninnegjengen som hadde blitt påmeldt på programmet. Ingrid og de fire venninnene meldte hverandre på for gøy. Resultatet? Alle ble innkalt til førstegangsintervju for å bli med i reality-serien.

- Jeg husker veldig godt dagen da jeg og mine tre beste venninner reiste inn til Stavanger for å bli intervjuet av Paradise-teamet. Det er litt morsomt at alle hadde meldt hverandre på, ler 21-åringen.

Av de fire venninnene ble kun én valgt ut til å bli med videre i intervjurundene. På spørsmål om hvorfor akkurat hun ble valgt ut, tar hun en lang tenkepause før hun svarer:
- Jeg vet at Paradise trenger ulike personligheter i programmet, men jeg vet egentlig ikke hvorfor de valgte ut akkurat meg, men det var kanskje en blanding av utseende og personlighet som spilte inn.

Lære seg å stå opp for seg selv

Selv om venninnenes påmelding av Ingrid var ment som en spøk, synes hovedpersonen selv det både var spennende og litt kult.

- Det var noe i meg som gjorde at jeg hadde lyst til å gjøre noe annet. Utfordre meg selv, og lære meg å stå opp for meg selv, sier hun.

Ingrid forteller at hun hele livet har latt seg påvirke av hva andre mener hun bør gjøre. Å delta i Paradise Hotel var kun hennes eget valg, og hun ville bruke deltakelsen til å bli bedre til å ta egne valg, og stå for det hun har gjort.

- Alle sa til meg «ta sykepleien, da er du sikret jobb». Selv ville jeg egentlig studere økonomi, men på grunn av at folk sa jeg burde studere til å bli sykepleier, gjorde jeg heller det, sier Fosså Aguiluz.

Melker Paradise-kua

En deltakelse i Paradise Hotel fører med seg mye oppmerksomhet og en haug med fans. Etter at Ingrid var med i reality-serien har hun fått over 43.000 følgere på Instagram. Hun vil bruke den nye oppmerksomheten til å skape et levebrød.

- Jeg har startet å blogge. Det er viktig å jobbe hardt nå som jeg har følgere, sier hun.
21-åringen vil bruke bloggen til å løfte frem temaer hun mener er viktige.

- Jeg skal bruke stemmen min til å vise folk hva jeg mener. Til nå har jeg blant annet postet innlegg om presset om å være perfekt og mobbing. Det er viktig å melke kua nå, for å få ting til med bloggen, og for å spre budskapet til flere, sier hun.

Målet er å kunne leve av bloggen, men det har vist seg å være lettere sagt enn gjort.

- Folk tror kanskje at man tjener mye penger på lite jobb. Slik er det ikke. Man må stå på og legge ned mye arbeid for å nå toppen. De som er i bloggtoppen nå og tjener fett, har jobbet hardt for å komme dit.

21-åringen forteller at hun ikke tjener noe særlig ennå, men at hun skal gjøre det som skal til for å få en sentral posisjon blant de mest leste bloggene i Norge.

Vant kjærligheten

Ingrid kom på andreplass i reality-konkurransen. Selv om det akkurat ikke holdt til seier, føler hun at hun har vunnet likevel.

- Jeg vant kjærligheten. Selv om jeg ikke kom hjem med penger i bagasjen, forelsket jeg meg i Erik og fikk venner for livet. Dersom jeg kunne meldt meg på igjen, hadde jeg lett gjort det, smiler hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...