Paul Aadnesen AS legger ned etter 101 år

Paul Arnoll Aadnesen (t.v) drev famileforretningen i sin tid, etter ham tok barnebarnet, Paul Arne Aadnesen (t.h) over i 2008, og har drevet butikken frem til nå. Foto: Nils-Ove Støbakk (arkivfoto)

I fjor feiret de 100-årsjubileum, og i år takker de for seg. Klesbutikken i sentrum av Nærbø meddelte i dag at de gir seg mens leken er god.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2018 kl 09:06

– Etter mange runder med oss selv, har vi tatt den tunge beslutningen å legge ned butikken vår etter 101 år, skriver Paul Arne Aadnesen, daglig leder i Paul Aadnesen AS, på Facebook.

Aadnesen som har vært på lønningslisten siden han var 14 år, har med tungt hjerte tatt beslutningen om at butikkens sluttdato nå har kommet.

– Vi har sett at vi ikke klarer ta opp kampen med kjedene, netthandelen og tilbud og salg året rundt. Vi er så små og sårbare på en liten plass.

Et lite stykke Nærbø-historie

Butikken har alltid vært en familiebedrift, og ble åpnet av Randulf Aadnesen I 1917.

Randulf var barnløs, og ville gi seg da han ble 67. Dermed tok nevøen Paul Arnoll over forretningen i 1962. Samtidig som Arnoll tok over butikken, endret han også navn fra Randulf Aadnesen til Paul Aadnesen. Butikken fikk igjen ny eier i 2008, da barnebarnet Paul Arne (33), som intil i dag drev forretningen tok over stafettpinnen.

Nærbøbutikken har lange tradisjoner, og vært med på store endringer i samfunnet.

– Vi har vært gjennom børskrakk, krig, kald krig, jappetid og tre finanskriser og har klart oss, skriver Aadnesen videre på sin Facebook.

Mange å takke

Butikken som er drevet av fire generasjoner, har vært gjennom mye. Aadnesen skriver at de ikke kunne klart å drive i så mange år uten hjelp.

– Vi bretta opp ermene og har drømt butikk - grene av butikk - og ledd mye av butikk. Tusen takk alle gode venner som har støtta meg - handla hos meg og gjort hverdagen litt lettere for meg.

Jærbladet har vært i kontakt med Aadnesen, som sier at han ikke vil kommentere saken utover det som står i Facebook-innlegget han publiserte tidlig søndag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...