Pilegrimar frå Nærland til Njærheim

I fleire år har kyrkjelydane på Jæren gått i lag om å arrangere pilegrimsvandring langs jærkysten på 2. påskedag. I år fylgje dei opp tradisjonen. (Foto frå vandringa i 2012) Foto: Nina Kalvatn Opstad, arkivfoto

2. påskedag blir det pilegrimsvandring langs jærkysten og Kongevegen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2017 kl 12:43

Pilegrimsvandringar har lange tradisjonar i katolske land, og særleg i påskehøgtida er det mange som tar til fots for å tenkje og be.

I fleire år har kyrkjene i Jæren prosti gått i lag om å arrangere pilegrimsvandring frå Nærland til Njærheim.

- Me startar med ei kort friluftsgudsteneste kl. 11.00 på plenen ved parkeringsplassen i Nærlandsparken. Etter gudstenesta går me ned til Kongevegen og følgjer grusvegen sørover til Mariahuset og sjøhusa ved munningen av Hå-elva. Her tek me ein pause med kaffi og drøs. Vandringa går så vidare forbi Jonsahuset til Kristkrossen på Njærheim, som er målet for vandringa, seier Kjell Børge Tjemsland, som både har ansvar for både gudstenesten undervegs og deltar som vandringsleiar.

Under vandringa blir det jamne stopp, kor sentrale påsketekstar blir lese, påskesalmar sunge og bøner bedt.

– Det er lurt å ta med noko å sitje på, og litt drikke og mat. Alle er velkomne til å vere med, anten bare på friluftsgudstenesta eller vandringa, eller på begge, seier Kjell Børge Tjemsland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...