Politiets hovedhypotese er at 13-åring fra Varhaug ble drept

Kripos er på plass for å bistå det lokale politiet. Foto: Sonia Drivdal Patella

På en pressebriefing mandag formiddag gikk politiet ut og ba folk om å kartlegge bevegelsene sine på Varhaug natt til mandag.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2018 kl 13:35

Politiet var ute på et oppdrag i forbindelse med et innbrudd på Varhaug, da patruljen ble oppsøkt av en mann som lette etter sin 13 år gamle datter. Jenta kom ikke hjem etter at hun hadde vært og besøkt en venn søndag kveld. Politipatruljen ble med familie og andre personer på stedet og lette.

Klokken ti over tre natt til mandag ble hun funnet død.

Politiets hovedhypotese er at hun ble drept.

– Det er funn på stedet som gjør at vi faller ned på det, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl under en pressebrief i Stavanger mandag formiddag.

Vil kartlegge bevegelser i nabolaget

Jenta skal ha blitt funnet på en sti i nærheten av bopelen sin. Det var en voksen mann som var med på letingen som fant henne.

– Vi ber folk om å merke seg biler, lyder og andre ting som har skjedd i området, sier politiadvokat Herdis Traa.

Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa under pressekonferansen i Stavanger. Foto: Håvard Ovesen

Politioverbetjent Dahl oppfordrer folk som har oppholdt seg på stedet i tidsrommet mellom klokken 23 og 03 om å notere ned hvor de har vært, hvem de har vært sammen med, hva slags klær de har hatt på seg, og hvilke biler de har brukt. Publikum bes også om å sjekke det de husker opp mot telefonlogger og lignende.

– Bevegelser på stedet er veldig interessante for oss. Noen har kanskje sett noe, sier Dahl.

Politiet oppfordrer folk til å komme med tips på telefonnummer 51 89 94 27 eller på e-post til tips-rogaland@politiet.no. De er spesielt interesserte i opplysninger fra klokken 23 søndag kveld til klokken 03 mandag morgen.

– Ingen mistenkte

Politiet ønsker ikke å gå ut med nøyaktig hva som gjør at hovedhypotesen er drap og sier det er for tidlig å si hva dødsårsaken er. De er nå i gang med etterforsking, avhør og rundspørringer på Varhaug.

– Vi snakker med de som har informasjon, eller har hatt kontakt med avdøde nær opp til tidspunktet hun døde, sier Dahl.

De har også bedt Kripos om teknisk og taktisk bistand.

Jenta ble funnet på en kjerrevei ved jernbanesporet på Varhaug. Foto: Sonia Drivdal Patella

Så langt har politiet ingen mistenkte.

– Foreløpig er vi helt åpne, sier Dahl til Jærbladet.

Politiet sier at jenta ble funnet nær der hun bodde. Foreløpig anser de dette som et funnsted, men vil foreløpig ikke bekrefte at dette også er åstedet.

Politiet har fått inn tips, men verken Dahl eller Traa har på dette tidspunktet oversikt over hvor mange, eller hva disse går ut på.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...