Politikarane ventar litt med den store symjehall-kampen

Sverre Heskestad (H) sette pris på at økonomisjef Aud Steinsland (t.v.) tok turen innom utval for lokal utvikling for å svara på spørsmål frå politikarane. Foto: Nils-Ove Støbakk

Akkurat nå er det stille før budsjettstormen – kanskje blir det meir liv i formannskapet på tysdag?

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Tysdag 30. oktober presenterte Time-rådmann Trygve Apeland sitt forslag til økonomiplan for Time kommune 2019-2022. Der kom det fram at rådmannen mellom anna anbefaler å utsetja bygginga av ein ny symjehall på Bryne. I utgangspunktet var det planlagd oppstart i 2020, men Apeland meiner det ikkje er forsvarleg å starta før i 2022.

Rådmannen la ikkje skjul på at han forventar debatt i tida fram mot kommunestyremøtet 13. desember. Då skal budsjettet og økonomiplanen spikrast av lokalpolitikarane.

Samrøystes i levekår

Denne veka har budsjettet og økonomiplanen vore på saklista i fire kommunale organ. Senior- og brukarrådet (måndag), utval for levekår (onsdag), kulturminnenemnda (torsdag) og utval for lokal utvikling (torsdag). Og enn så lenge har det ikkje blitt dei store krumspringa.

I utval for levekår gjekk politikarane samrøystes inn for å vedta forslaget frå rådmannen, men utvalsleiar Unni Sirevåg Lende (KrF) understrekar at det ikkje betyr at dei er einige i alt.

– Me hadde gode samtalar. Alle partia er jo i gang med å tenka kva som er lurt å prioritera. Det samarbeidet er allereie i gang, det er eit førearbeid fram mot kommunestyremøtet i desember.

KrF-politikaren varslar at det kan koma fleire endringar på bordet i løpet av den neste månaden.

– Ein vil ha bruk for tida fram til 13. desember, trur ho.

I utval for levekår blei ikkje tidsperspektivet for det nye symjebassenget eit veldig stort tema.

– Men det er ein del av dei forhandlingane som vil pågå fram mot møtet i kommunestyret, seier Unni Sirevåg Lende.

Investeringar i Time kommune 2019-2022

Samla framlegg til investeringar i perioden 2019-2022 er på 775 millionar kroner. Dei største investeringsprosjekta i perioden er:

  • Rehabilitering og utviding av Trollongane barnehage
  • Byggja Vardheia ungdomsskule, Vardheihallen og turnhall
  • Oppstart bygging av ny symjehall på Bryne
  • Utbetring av leikeplassar og ballbingar
  • Utvida overvasskapasiteten på Bryne
  • Oppgradera og gjera Storgata om til gågate
  • Opparbeida nytt kryss Åsenvegen/fv 506

Meir budsjett på tysdag

I utval for lokal utvikling fekk politikarane torsdag ettermiddag stilla spørsmål om detaljar i økonomiplanen til økonomisjef Aud Steinsland. Ho utdjupa mellom anna korleis prinsippet med momskompensasjon fungerer. Kjell Olav Stangeland (Ap) understreka tidleg i debatten at han rekna med at det var snakk om å ta årsbudsjettet og økonomiplanen til orientering. Dette blei samrøystes vedtatt av politikarane.

– Normalt behandlar ikkje lokal utvikling økonomiplanen, men det er veldig nyttig for oss at økonomisjefen er her, seier Sverre Heskestad (H) til Jærbladet.

Heskestad håpar at det kan bli mogleg å få fart på ny symjehall.

– Nå er ikkje eg med i forhandlingsgruppa, men innspelet frå Høgre-gruppa er i alle fall å prøva å få framskunda symjehallen.

Utvalsleiar Petter L. Stabel (Frp) forventar meir debatt i formannskapet komande tysdag. Partia er allereie i gang med diskusjonane, og Framstegspartiet er i utgangspunktet innstilte på å halda fram budsjettsamarbeidet med Høgre, Venstre og Kristeleg Folkeparti.

Vil innføra eigedomsskatt

Ein som ikkje er med i den konstellasjonen kan allereie nå halvvegs avsløra litt av sin plan til kommunestyremøtet. Michael Evans kjem truleg til å legga fram forslag om å innføra eigedomsskatt i Time kommune.

– Det er vår årvisse tradisjon, gliser SV-politikaren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...