Politiker-ja til dobbel bowling-skjenking på Bryne

Både Lucky Bowl og Stadion Bowling får skjenke alkohol sju dager i uka, men med ulike tidsrammer. Foto: Nils-Ove Støbakk / Nils Erik Sundqvist Gyland

Lucky Bowl får skjenke fra klokka 11.00 alle dager, mens Stadion Bowling kan åpne kranene 19.00.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

I mars sa lokalpolitikerne i Time kommune nei til å gi nykommeren Lucky Bowl alminnelig skjenkebevilling. På andre forsøk ga derimot formannskapet klarsignal for å skjenke fra 11.00 til 01.30, mandag til søndag.

– 75 prosent av driften til Lucky Bowl er restaurantdrift, da tenker jeg at de må likebehandles med andre restauranter i området, argumenterte Hanna Kverneland (H) i formannskapet.

– Forskjell i konseptene

Flere av de andre politikerne ga beskjed om at de hadde endret mening siden sist, og at de nå kom til å støtte rådmannens forslag om å behandle nykommeren på kjøpesenteret M44 som en spiseplass.

– Så jeg kommer til å gå for forslaget som rådmannen har i den saken, sa Lars Enevoldsen (Ap).

– Jeg ser at Lucky Bowl er en restaurant der du går ut og kjøper deg middag, forklarte Andreas Vollsund (H).

Samtidig påpekte han at konseptet er et annet enn hos konkurrenten Stadion Bowling, selv om de også tilbyr både mat og bowling.

– Stadion Bowling er en plass der du tar deg en burger mens du spiller bowling. Jeg ser en forskjell i konseptene, derfor vil jeg gå for forslaget slik det foreligger, understreket Vollsund.

Alle stemte med KrF

Likebehandlingsprinsippet har vært et tilbakevendende tema i denne saken, men Anne Helen Eide (MDG) viste til at Stadion Bowling ligger utenfor sentrum og på et idrettsområde, dermed er det ikke automatisk snakk om likebehandling mellom de to plassene. Åtte av ni i formannskapet gikk etter hvert inn for å gi Lucky Bowl alminnelig skjenkebevilling i hele restaurantens åpningstid.

Sverre Risa (KrF) lanserte et alternativt forslag om å tillate skjenking fra 19.00 og utover kvelden – for både Lucky Bowl og Stadion Bowling.

– Hvis vi sier ja til Lucky Bowl og nei til Stadion Bowling, tror jeg det blir kroken på døra for Stadion Bowling, advarte Risa.

KrF-politikeren fikk ikke med seg noen andre politikere på det alternative forslaget for Lucky Bowl, men da skjenkebevillingen til Stadion Bowling kom opp som neste sak, gikk formannskapet enstemmig inn for forslaget hans.

Dermed kan Stadion Bowling servere alkohol fra 19.00 til 23.00 søndag til torsdag, samt 19.00 til 01.30 fredag og lørdag.

Begge bevillingene gis på vilkår om at arrangement rettet mot barn og unge skal skje på tidspunkt uten alkoholservering eller skjermet fra alkoholserveringen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...