Jærbuer på Stortinget jubler for suksess i skiløypene

Margret Hagerup (t.v.) og Solfrid Lerbrekk debuterte på Stortinget høsten 2017. Duoen fra Time kommune jobber hardt for å sette Jæren på kartet – også innen skisporten. Foto: Margret Hagerup (selfie) / Pernille Hübert

Margret Hagerup (H) og Solfrid Lerbrekk (SV) kunne løfte felles pokal etter skidagen i Nordmarka.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Torsdag gikk Stortingets 45. skirenn av stabelen. Arbeids- og sosialkomiteen mottok pokalen for beste komité, selv om to av komitémedlemmene ikke akkurat kan skryte av å ha vokst opp med ski på beina. Eller så veldig mye snø under beina, for den del.

– Denne prisen kan vi takke oppveksten vår på Jæren for! Mangel på snø har blitt kompensert av en ukuelig vilje til å delta og være sosiale, forklarer timebuen Margret Hagerup.

Solfrid Lerbrekk, også hun fra Time og Jæren, er også storfornøyd med hederen fra skiløypene.

– Vi er selvsagt stolte! Resten av komiteen må kjenne på at det var oss to som dro den i land. Neste år forventer vi drahjelp for å holde vandrepokalen i den rette komiteen, sier Lerbrekk til Jærbladet.

Fast tradisjon

Skidagen på Stortinget er en tradisjon som startet i 1974. Den finske og svenske riksdagen arrangerte skikonkurranser i 1972, og ildsjeler i det norske Stortinget tenkte at dette var noe som måtte innføres også her til lands. Stortinget Idrettslag ble stiftet, og det oppstod et samarbeid med Skiforeningen om Stortingets Holmenkollrenn.

Rennet var en stund en del av Holmenkollen-uka, men de siste årene har arrangementet holdt til på Finnerud i Nordmarka.

Vanligvis er det mellom 100 og 150 deltakere. De fleste er ansatte i administrasjonen og partigruppene, men det er også noen stortingsrepresentanter som klarer å sette av den store begivenheten i kalenderen.

– Neste år forventer vi langt flere deltakere fra parlamentarikerne, sier Margret Hagerup, som allerede er i ferd med å mobilisere til Oslo 2020.

Den sure fjerdeplassen

Litt konkurranse hører med når man er ute i snøen, og under skidagen er det flere ulike øvelser.

Hagerup kan røpe at hun var langt nede etter en blytung fjerdeplass i sprint.

– Jeg var skuffet over at jeg ikke fikk medalje rundt halsen. Gleden var desto større da vi mottok prisen for beste komité, sier hun.

– Og så må du få med at Høyre vant vandrepokalen for beste parti, for andre år på rad, gliser Kvernalands egen skistjerne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...