Vil leggja ned halvparten av vallokala

Klepp-rådmannen føreslår å kutta ut Bore, Engelsvoll og Tu ved valet neste haust. Kleppe, Orstad og Orre vert i så fall dei einaste vallokala att.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2018 kl 08:07

Måndag skal politikarane i formannskapet ta stilling til forslaget.

Rådmannen viser i sakspapira til at elektronisk registrering av stemmene no gjer at innbyggjarane kan stemma i kva for lokale dei vil.

Ho viser også til at ein tredjepart av stemmene i Klepp ved fjorårets val, var førehandsstemmer.

I tillegg ønskjer rådmannen framleis å ha ope for stemming i Klepp rådhus på søndagen før den store valdagen

- I og med at det nå er valfritt kor ein ønskjer å stemma, at det blir arrangert sundagsval, men og at mange veljarar nyttar seg av førehandsstemming, kan det kanskje vera aktuelt å tenkja reduksjon i tal på vallokale? Ved å leggje ned vallokale kan ein redusere utgifter til utstyr og tal på valmedarbeidarar. Arbeidet med logistikk vil også bli forenkla, heiter det i sakspapira.

Derfor vil ho leggja ned

Rådmannen viser til at gymsalen på Bore ungdomsskule er liten, og ikkje så godt eigna til vallokale. Det er også usikkert om ombygginga ved Orre skule vert heilt ferdig til valet neste haust.

- Det er også mange som nyttar seg av høve til å førehandsstemma. Rådmannen vil derfor føreslå at ein legg ned vallokalet i Bore valkrins, heiter det.

- Kåsenhallen er ikkje så veldig godt eigna til å avvikla val. Internettkapasiteten var ikkje heilt god ved stortingsvalet i 2017. For veljarar i Tu-krinsen det enkelt å koma seg til Klepp rådhus for å stemma, skriv rådmannen om grunnen til forslaget om å leggja ned vallokalet i Tu valkrins.

- Ved Engelsvoll skule er det vanskeleg med parkering. For veljarane i Engelsvoll valkrins er det forholdsvis enkelt å koma seg til rådhuset på Kleppe eller Orstadhuset på Orstad for å stemma, skriv rådmannen om grunnen til at ho vil leggja ned Engelsvoll valkrins.

Vil styrkja Kleppe

Rådmannen ser behov for å styrkja tilbodet i festsalen på rådhuset dersom fleire veljarar skal visast til Kleppe.

- Festsalen er godt egna til avvikling av val. Det er relativt gode parkeringstilhøve. Det er god internettforbindelse og det vil vera enkelt å utvida med fleire «Pc-stasjonar» og fleire stemmeavlukke. Etter gitte tilrådingar kan ein rekna 1200 -1500 stemmeberettiga pr PC-stasjon. Dersom vi utvidar til 6 stasjonar på rådhuset, vil ein vera godt rusta til å ta imot fleire veljarar, skriv rådmannen.

Også Orstad og Orre bør oppretthaldast, meiner ho. Til valet i 2015 blei vallokalet på Orstad flytta frå skulen til Orstadhuset.

- Dette er eit svært godt eigna lokale med god parkeringsplass, konkluderer rådmannen, som også viser til at Orstad er eitt av ytterpunkta i kommunen.

Det same gjeld for Orre-krinsen, der samfunnshuset fungerer godt som vallokale i ein av ytterpunkta i kommunen.

Saka skal først behandlast i formannskapet, og kjem til endeleg vedtak i kommunestyret rett før sommarferien.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...