Pølsebaluba i Verdalen

Jarle Risa var først av løperne til å komme frem til pølsebua i Verdalen. Foto: Ida Tiberg

Tore Kåstad har alltid sett på pølsemila, men i år ville han gjøre noe spesielt for deltakerne.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2017 kl 16:11

Tore Kåstad aka Kystvakta på Bore skapte god stemning under pølsemila. Foto: Ida Tiberg

Det er ikke mange som kan måle seg med Tore Kåstad når det kommer til å by på seg selv og skape god stemning for de han har rundt seg.

I år rigget han seg til med telt, mikrofon, musikk og mat for å underholde deltakerne i årets utgave av pølsemila. Da de rundet svingen på vei opp bakken i Boredalen, ble de heiet fram av Kåstad. Han går under dekknavnet kystvakta på Bore, og hadde selvsagt kikkert med seg for å se om han kunne kjenne igjen noen av løperne.

– Jeg bor her i nabolaget og har alltid sett på og heiet på de som springer forbi. Det er jo utrolig mange kjentfolk, så jeg hadde lyst å få gjøgle meg til på hjemmebane, sier han.

Kikkerten er med. Nå skal det speides etter deltakere i bunnen av bakken. Foto: Ida Tiberg

Spontant innfall

Det var et spontant innfall at han skulle stille seg opp i bakken, men Kåstad er speaker for Voll, så han er ikke fremmed for å vært motivator. Nordsjørittet har Tubakken, så det skulle jo bare mangle at ikke pølsemila har sin egen bakke med underholdning og matservering.

OL-floka ble praktisert i stil til sangen. Foto: Ida Tiberg

– Det er kjekt å møte folk, vise at vi setter pris på at de springer, og gi dem godt humør på veien, sier han.

Fører statistikk

For å gjøre ekstra stas på løperne, fører Kåstad statistikk over hvor mange som springer i løpetights, og hvor mange som har fort kort shorts. Han er heller ikke fremmed for å anbefale folk å kle seg i enda kortere shorts til neste år.

– Vi må telle hvem som kommer i tights. Det synes jeg viser at man tar løpet seriøst og er sikker på seg selv, sier han.

Øyvind Helland var grillmester for anledningen. Foto: Ida Tiberg

Flere biler med tilskuere stoppet innom pølsebua i Boredalen på lørdag. Kåstad har ikke annonsert stuntet sitt noe særlig utover Facebook da det kom så brått på, men han ser for seg å gjøre dette til en årlig tradisjon.

Halvveis i mila fikk deltakerne ekstra motivasjon til å fullføre i form av heiarop, mat og underholdning. Foto: Ida Tiberg

– Til neste år skal vi gjøre pølsemila enda større, sier han.

400 deltakere

I år var det 260 løpere som sprang mila. 92 unger deltok i barneløpet og 40 personer valgte å gå marsjen.

– Vi fikk rundt 400 deltakere i år. Det er ny rekord, sier Idar Håland.

Han arrangerer løpet i samarbeid med Orre idrettslag.

Idar Håland stilte med bjelle og støtte-sprang med flere av deltakerne. Foto: Ida Tiberg

– Dette er fjerde året pølsemila arrangeres. Orre idrettslag får alle inntektene fra arrangementet. I løpet av de fire årene har de tjent over 100.000 kroner. Det synes vi er fantastisk. Vi har et godt samarbeid, sier han.

Glade deltakere kom frem til mat og underholdning i Verdalen. Foto: Ida Tiberg

Han tror noe av grunnen til at Klepps første løp er blitt så populært, ligger i at alle kan delta.

– Det er et folkelig og lite høytidelig løp. Det handler om balansen i livet. Det er sprekt å springe løpet, men det er også helt lov å ta seg en pølse når man kommer i mål, sier han.

Resultater

Best blant mennene var Jarle Risa som sprang på 34,29. Nummer to blant mennene ble Daniel Higraff som noterte seg på 37,20. Den tredje raskeste blant mennene ble Lars Fredheim Hodne som klokket seg inn på 37,27.

Raskeste kvinne var Anne Brit Espeland som sprang på 47,44. Nummer to blant kvinnene ble Siw Bærheim som kom i mål på 48,25 og nummer tre blant damene ble Ine Knutsen Stenevik. Hun noterte seg på 49,50.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...