Rådmannen tek grep etter millionglipp

FEIL: Rådmann i Hå, Anne Berit Berge Ims la seg flat og beklaga etter at ein reknefeil førde til millionfeil i eit budsjettforslag. Foto: Jorunn Erga Steinsland

– Me må alle ta ansvar for denne feilen, meiner Terje Mjåtveit (Nærbølista).

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2019 kl 11:46

Ein reknefeil gjer utbygginga og rehabiliteringa av Varhaug skule ti millionar dyrare.

Saka med reknefeilen har vore på både administrasjonen og kommunestyret sitt bord, men feilen vart ikkje oppdaga før ein på ny begynte å rekna på prosjektet.

Reknefeilen var ein formelfeil i eit rekneark. Dei rette tala stod i reknestykket, men summen var feil.

Tysdag godkjende formannskapet forprosjektet for skuleutvidinga. Ny kostnadsramme er 100 millionar kroner.

Reknefeilen var ein formelfeil i eit rekneark. Dei rette tala stod i reknestykket, men summen var feil.

– Me skulle ha sett dette alle, innrømma Terje Mjåtveit i formannskapsmøtet tysdag. Han meinte alle burde ta sin del av skulda for feilen.

Ordførar Jonas Skrettingland hadde eit litt anna syn.

– Eg meiner at dei dokumenta som kjem frå rådmannen skal vera sånn at me skal kunna lesa den nederste linja og tru at dette er rett. Den forventninga har eg signalisert til rådmannen. Me må kunne stola på dei tala som blir lagde fram, sa Skrettingland, noko rådmannen var rask på å stadfesta.

– Det er mitt ansvar at de får dei rette papira med dei rette tala, slo rådmann Anne Berit Berge Ims fast.

Ho seier vidare at det er sett i gang eit betre kontrollsystem for å hindra at dette skjer igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...