Rektor glad han slapp å kutte 400.000

Rektor ved Jæren folkehøgskole, Dag Folkvord, er glad det ikke ble noe av de foreslåtte kuttene i støtten til folkehøgskolene. Foto: Oda-Karoline Rosland Eilertsen

Folkehøgskolerektor Dag Folkvord har grunn til å være fornøyd etter at regjeringen ble enig med Venstre og Kristelig Folkeparti om et endelig forslag til statsbudsjett for 2018.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

I begynnelsen av oktober skrev Jærbladet at Jæren folkehøgskule kunne miste nær 400.000 kroner dersom regjeringens forslag til statsbudsjett ble vedtatt. Onsdag kom regjeringen, sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti, fram til et endelig forslag til statsbudsjett hvor de foreslåtte kuttene til folkehøgskolene er fjernet.

Glad rektor

Da Jærbladet ringer ham torsdag morgen spøker rektor Dag Folkvord om at han bør gå ut og heise flagget.

– Vi er selvfølgelig veldig glade, sier han.

Han røper at de har vært optimistiske en stund.

– Vi har vel egentlig ventet på det. Vi merket veldig fort at alle partiene på Stortinget, med unntak av regjeringspartiene, var imot dette kuttet. Vi så det også da vi holdt demonstrasjon utenfor Stortinget. Samtlige partier, unntatt Høyre og Fremskrittspartiet, var framme på talerstolen, sier han.

Samarbeidspartiene slo til

Det er tredje gang i løpet av de fire siste årene at regjeringens samarbeidspartier har stoppet regjeringen fra å kutte i støtten til folkehøgskolene.

– Vi har mer behov for folkehøgskolen enn noen sinne. De er et viktig tilbud for mennesker som ønsker en alternativ skolehverdag. Folkehøgskolene lar folk – spesielt ungdom – finne motivasjon, interesse og retning, og de får venner for livet. I dag er et slikt år uten karakter- og prestasjonskrav kanskje enda viktigere enn før, sier Venstre-leder Trine Skei Grande i en pressemelding.

Slår et slag for kortkurs

På Jæren folkehøgskule måtte de ha kuttet i driften og tatt mer i skolepenger, men for andre ville situasjonen blitt langt verre.

– For de skolene som bare har kortkurs, ville det blitt kroken på døren. Vi har relativt lite volum på kortkurs, men det ville likevel blitt merkbart, sier Folkvord.

– Jeg så at Høyre gikk ut og sa at kortkursene handlet om rike 50-åringer. Men når vi har kortkurs for 50 psykisk utviklingshemmede hver sommer, så er det ikke rike 50-åringer det er snakk om. Dette er en sårbar gruppe. Jeg er glad dette forslaget kom på plass, sier Folkvord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...