Samrøystes fleirtall for SV-framlegg om innvandrarbarn

Det er ikkje ofte Michael Evans får fleirtal for sine forslag i kommunestyret, men tysdag la han fram eit forslag som blei vedtatt samrøystes. Foto: Håvard Ovesen

Michael Evans frå SV fekk heile kommunestyret med seg på forslaget sitt om at Time skal arbeide aktivt for å få minoritetsspråklege småbarnsforeldre til å velge barnehage for barna sine.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Tysdag vedtok kommunestyret Plan for mangfald og inkludering 2018 - 2025. Planen er meint å styrka integreringsarbeidet som kommunen driv. Blant anna skal Time jobbe for å tilsetje fleire med innvandrarbakgrunn, ein skal syte for at personar med innvandrarbakgrunn vert følgt godt opp av helsetenestene, jobbe for å få fleire inn i samfunnet og organisasjonslivet, og gjere det lett for innvandrarar å nytte seg av tilboda i kommunen.

Dei politikarane som var oppe på talarstolen, skrytte av planen, men Michael Evans (SV), som rett nok i det store og heile var godt nøgd, meinte det vikigaste integreringstiltaket var utelatt frå planen.

– Eg synes det er merkeleg at barnehagar ikkje er nemnt, sa han.

Barnehagane viktigst

Ifølge Evans er barnehagane den viktigaste inkluderingsarenaen i Norgeg, men problemet er at ikkje alle minoritetsspråklege småbarnsforeldre nytter seg av tilbodet.

Han ville ha inn eit ekstra punkt i planen om at kommunen aktivt skal oppmode minoritetsspråklege småbarnsforeldre til å sende barna sine i barnehagen.

Ragnhild Stokka Dyngeland (Sp), Unni Sirevåg Lende (KrF), Staale G. Haaland (H), og Bjarte Solheim (V) var alle framme på talarstolen og støtta Evans sitt forslag, som blei samrøystes vedteke.

Sjeldan seier

Det skjer såpass sjeldan at ordførar Reinert Kverneland (H) såg det naudsynt å gratulera SV-representanten.

– Det er ikkje ofte du oppnår samrøystes vedtak i denne salen, sa Kverneland.

– Det har hendt ein gong før, sa Evans.

– Ja, eg skjønar godt at du tel, repliserte ordføraren til latter frå salen.

Lite mangfald i partilistene

Men politikarane fant òg rom for litt sjølvpisking i debatten. For om Time legg ein plan for integrering, bør òg politikarane lære av han, poengterte Venstre-representanten Bjarte Solheim.

– Me som parti må òg inkludere. Partilistene er trist lesnad. Dei reflekterer ikkje mangfaldet i kommunen, slo Solheim fast, og fekk støtte frå Unni Sirevåg Lende (KrF).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...