Sang inn godt over 40.000 til nytt flygel i Bryne kyrkje

Hilde Selvikvåg var en av artistene som sang under artistdugnaden. Foto: Håvard Ovesen

Totalt har innsamlingskomiteen nå rundet 200.000 med god margin. Torsdag møtte rundt 250 mann fram på artistdugnaden.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2017 kl 22:41

Det ble alt fra popmusikk til allsang, historiefortelling, trekkspill, og trampeklapp da lokale artister stilte på dugnad til inntekt for et nytt flygel i Bryne kyrkje. Rundt 200 mennesker løste billett til konsertkvelden. I tillegg var også rundt 50 artister og frivillige i sving.

Les også: Artister på dugnad for nytt flygel til Bryne kyrkje

En av de som kom for å høre var Egil Rimestad. Han syntes absolutt det var verdt inngangspengene.

– Det har vært fantastisk. Det var mange bra musikere som spilte her i kveld, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Egil Rimestad ser fram til flere gode konsertopplevelser i framtiden. Foto: Håvard Ovesen

– Kan bli god klang

Han liker godt å gå på konsert, og når han i tillegg kjenner flere av de som spiller fra før, var ikke avgjørelsen vanskelig å ta. Rimestad tror et nytt flygel kan komme til å gi flere gode konsertopplevelser i framtiden.

– Det kan bli god klang i det, sier han.

Totalt fikk arrangementskomiteen inn over 40.000 kroner inn til innsamlingsaksjonen. Det beløpet ble matchet av en anonym giver som i løpet av konserten ga 25.000 kroner. I tillegg kom det inn 50.000 kroner fra en åpen salmekonsert i forlengelse av sokneprest Stein Ødegårds bursdag. Ødegård ga nemlig beskjed om at heller enn gaver, ønsket han seg donasjoner til nytt flygel. Komiteen samler også inn penger via Vipps, men har foreløpig ikke oversikt over hvor mye som har kommet inn på denne måten. Den største gaven kom fra Sparebanken Sør, som donerte hele 100.000 kroner til saken.

– Det virker som det er godt engasjement. Det er kjekt at alle stiller. At kulturmiljøet er med og har en sånn kveld er veldig kjekt, sier daglig leder i Bryne kyrkje, Bjørn Inge Hauge.

Ifølge kantor Per Olav Egeland er det ikke fullstendig avgjort hva slags flygel som skal kjøpes, men valget står mellom merkene Schimmel og Yamaha. Begge ligger et sted mellom 300.000 og 400.000 kroner i pris.

En av artistene som var med på aksjonen John Gravdal fra Johnny Red and the Prayer House People.

– Vi fikk spørsmål om å bli med, og da synes vi det er kjempe å stille opp og bidra til at kirken får et skikkelig flygel som kan brukes både i kirkesammenheng og andre kulturelle sammenhenger, sier han.

Saken fortsetter under bildet

John Gravdal fra Johnny Red and the Prayer House People tror et nytt flygel vil komme til nytte både for kirken og i andre kulturelle sammenhenger. Foto: Håvard Ovesen

Avsluttet med allsang

Det var også Gravdal som innledet kveldens kanskje mest rørende øyeblikk da samtlige artister, helt på slutten av programmet, kom fram på scenen for å synge den amerikanske salmen «Will the circle be unbroken» sammen med publikum.

I tillegg til Johnny Red and the Prayer House People fikk publikum høre Inger-Kathrine Kjølleberg, John Josefsen, Rita Fotland Bøe, Bjarte Lending, Leif Andenes, Silje Sandanger, Hege Bjerk, og Hilde Selvikvåg. I tillegg opptrådte dansere fra Unge Spor og en ballettgruppe fra Kulturskulen.

Allsangen av «Will the Circle be Unbroken» ble en verdig avslutning på kvelden. Foto: Håvard Ovesen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...