Selvsagt blir det nyttårsløp i Njåskogen dette året også - for 22. gang på rad

KLAR IGJEN:
Sven Serigstad er superklar for enda et uformelt løp i Njåskogen på nyttårsaften, og håper flest mulig tar turen, både for helsen og det sosiale sin skyld. Foto: Trude Håland

Det blir i år som i 1997, og alle andre år etter det. Først løp, deretter venter gløgg, dikt og allsang på nyttårsaften i Njåskogen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

ven Serigstad smiler. Det gjør 70-åringen alltid når han har joggesko på beina. Det som startet som en uformell samling med noen titalls løpere som sprang inn et nytt år i 1997 og ville ha det sosialt sammen på årets siste dag, har blitt en over 20 år lang, flott tradisjon.

- Kjekt med så mange

I de senere årene har stadig flere, både unge og gamle, avsatt en time midt på dagen på selveste nyttårsaften. I løypenettet har de enten løpt eller gått, valgfri distanse og tempo etter eget ønske.

– I fjor møtte over 200 unge og eldre løpere opp. Det er veldig kjekt å se hvordan vi bare har blitt flere og flere ettersom årene har gått, sier Serigstad

Hvem hedres med dikt i år?

Det uformelle nyttårsløpet som foregår helt uten tidtaking, er tydeligvis noe som slår an. Det er høytidsstemning over det hele når løperne kommer ut skogen og er ferdige med en runde, to eller tre i lysløypa. Den andre initiativtakeren, Oddbjørn Tunheim, leser opp sine selvskrevne dikt han har dedikert til løpere og personer som har utmerket seg litt ekstra.

Hvem hedres med fine ord denne gang, mon tro?

Den varme gløggen smaker alltid fortreffelig. Den serveres av kona Judith og Tor Magnus Sivertsen, som i alle foregående år.

Folkehelse i fokus

I følge Serigstad kan man løpe enten ei 5 km-sløyfe, den 3 km lange lysløypa, eller en kombinasjon. Siden Midgardsormen kom på plass og binder sammen Klepp og Time oppfordrer Serigstad til å ta seg en tur over den 200 lange broa underveis. Det går også an å løpe eller gå kortere enn dette, om man har med seg små barn som vil prøve seg.

Han er brennende opptatt av folkehelse, og arrangementet er virkelig med på å slå et slag for denne.

- Dette er et arrangement som passer alle, fra de aller yngste til den eldre garde. Jeg vet det er noen sprekinger som har passert 80, som kommer hit. Det er ikke viktig hvor langt folk løper, men at de holder seg aktive i 40-45 minutter, sier Serigstad, som selv er en habil løper med nesten 40 maraton på samvittigheten.

I 2012 ble det innført utdeling av en vandrepokal, som gis til personer som har utmerket seg spesielt og satt Jæren på løpskartet. Hvem som får et napp i denne i år, gjenstår å se.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...