Set ned fartsgrensa på Nordsjøvegen

Desse «slutt på 60-sone»-skilta like nord for Vikkrossen skal erstattast med 70-skilt, har Statens vegvesen bestemt. Foto: Åge Bjørnevik

Statens vegvesen har bestemt at det skal bli 60- og 70-soner mellom Orre gamle kyrkje og Vik.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Initiativet til å setja ned fartsgrensa kom frå Klepp kommune i vår, og tirsdag gjorde Statens vegvesen det endelege vedtaket.

Kjører ein nordover Nordsjøvegen, vil ein i framtida bli møtt med eit 70-skilt nord for krysset på Vik. Skiltet erstattar dagens skilt, som markerer oppheving av 60-sona forbi tettstaden Vik.

1,4 kilometer lenger nord – nokre hundre meter før ein kjem til Orre gamle kyrkje – blir det ei ny, 500 meter lang 60-sone. Når ein har passert den gamle kyrkja og brua over elva, er det slutt på 60-sona, og lov til å kjøra i 80 km/t.

Dei nye fartsgrensene trer i kraft når nye skilt er på plass, går det fram av vedtaksbrevet frå Statens vegvesen.

Nordsjøvegen i Klepp har ein god del trafikk, og er ein av vegane der politiet ofte har kontrollar. Med jamne mellomrom kjem det meldingar om at bilførarar har mista førarkortet på grunn av fartsoverskridingar. Strekket frå Orre til Vik på Nordsjøvegen er på Klepp kommune si liste over «særleg farlege skulevegar». Det inneber at alle barn langs vegen har rett på skuleskyss, uansett avstand til skulen.

Naboar til vegen på Orre har opp gjennom åra gjort fleire forsøk på å få sett ned fartsgrensa på strekninga, utan at dei har fått gjennomslag hos Statens vegvesen. Men no har altså vegvesenet snudd.

Eitt av momenta dei trekkjer fram, er planane om gang- og sykkelveg på vestsida av Nordsjøvegen.

– Det vil føra til auka kryssing av vegen, heiter det i høyringsbrevet som vegvesenet før sommarferien sende til Klepp kommune og Sør-Vest politidistrikt. Politiet kom ikkje med innvendingar mot forslaget. Det gjorde ikkje Klepp kommune heller, sjølv om dei i utgangspunktet ønskte seg ei litt lenger 60-sone og ei litt kortare 70-sone enn dei no har fått.

Utgangspunktet for at saka blei tatt opp att no, er at Statens vegvesen ville laga ein ny skiltplan for Nasjonal turistveg Jæren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...