Set opp ekstraføredrag om kunsten å snakka med barn

Foto: Trude Håland

Rift om å høyra føredraget «Korleis snakke så barn lyttar, og lytte så barn snakkar?», i november, gjer at Time-biblioteket set det opp éin ekstra gong.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2018 kl 14:09

– Arrangementet om korleis å snakka med barn, som er sett opp 7. november, har utløyst ei enorm interesse, skriv biblioteket på Facebook.

Om det kan det ikkje finnast nokon tvil. I skrivande stund har rundt 320 personar meldt at dei skal gå på tilskipinga i november, medan heile 2900 personar er interesserte i gå. Så mange er det ikkje vanleg at kjem på tilskipingane på biblioteket, og det er naturleg nok heller ikkje plass nok i storsalen i andre etasje, som tek 100 personar.

Det er over to månader til føredraget skal haldast, likevel gjeld førstemann til mølla for å sikra seg billett. Dei som er i stuss om dei skal gå, må områ seg, for å ha kjangs.

Skapa gode relasjonar med barn

Føredraget det er oppstått slik rift om å få med seg, er med tobarnsmora Siw Bjørkås. Ho jobbar som lærar i barneskulen og er eigar av nettstaden Barnepraten, i tillegg til å halda føredrag i barnehagar, skular og på UiS.

Metoden byggjer på bøkene til forfattarane Faber og Mazlish, med den den engelske tittelelen «How to talk so kids will listen, and listen so kids will talk». Med innføring i praktiske kommunikasjonsmetodar vil dei gjera forholdet til barn i alle aldre mindre stressande og meir gjevande. Målet er såleis å hjelpa alle til å skapa gode relasjonar med barn.

I samband med føredraget i november blir det lova metodar til å byggja sjølvkjensla hjå barn, roa ned opprørte barn, og forslag til kva ein bør gjera når to barn kranglar eller slåss.

Reagerer på tungvint billettsal

Biblioteket har gjort avtale med Siw Bjørkås og sett opp endå ein dato, veka etter, slik at det blir føredrag både 7. og 14. november.

– Sidan honoraret dermed doblar seg, har ikkje biblioteket høve til å tilby gratis inngang, men må sjå seg nøydt til å setja 100 kroner i inngangspengar, skriv biblioteket.

Fleire av dei som er interesserte i å gå, seier seg misnøgde med at førehandssalet av billettar er analogt og skjer over kassa. Dei saknar moglegheita til å kunna kjøpa billett over telefon, eller over internettet, slik dei er vane med.

– Dette var mildt sagt litt tullete, hadde jo vore greitt om ein kunne sluppe å køyra heilt ut til Bryne for å kjøpa billett. Men, men, det er no mi mening, skriv éin av dei.

– Legg dei ut på nett! Me lever i 2018, skriv ein annan, med eit blinkefjes bak.

Prioriterer å ha kontroll på selde billettar

Biblioteksjef Aud Søyland Kristensen erkjenner at løysinga med analogt sal ikkje er heilt optimal, men tilrår interesserte som bur eit stykke unna å samarbeida med andre som bur nærmare, for å sikra seg ein billett.

– Me beklagar at det ikkje er råd å kjøpa billettar til dette arrangementet på nett eller Vipps. Me har måtta gjera ein vri for til ei kvar tid å halda orden på antal selde billettar, for at folk ikkje skal koma bomtur. Den løysinga har me dessverre ikkje tilgjengeleg digitalt – enno.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...