Siktet 21-åring anker varetektsfengsling

En 21 år gammel jærbu er siktet for å ha stått bak åtte branner eller branntilløp på Bryne i sommer. Foto: Jærbladet

Nekter for å stå bak de mange brannene på Bryne.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Den 21 år gamle mannen som er siktet for alle de åtte brannene på Bryne i sommer, ble mandag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Allerede tirsdag ble den kjennelsen påanket. Det opplyser mannens forsvarer, Håkon Pinderød Eliassen.

– Anken blir ekspedert fra tingretten i løpet av i dag (onsdag). Disse sakene er prioritert, så normalt sett vil anken bli behandlet av lagmannsretten enten fredag, mandag eller tirsdag, sier advokaten til Jærbladet.

For to uker siden ble 21-åringen varetektsfengslet i to uker. Da valgte han å ikke anke, blant annet på grunn av rettens saksbehandlingstid.

Løslatt, men fortsatt siktet

De to andre siktede, ei 24 år gammel kvinne og en 22 år gammel mann, har blitt løslatt.

– Men siktelsene står ved lag inntil videre, opplyste politiadvokat Lene Tesdal Tonstad mandag.

Uenige om bevis

– De to andre siktede har blitt løslatt fra varetekt, mens din klient fortsatt er fengslet med brev- og besøksforbud. Betyr det at politiet mener de har en sterk sak mot din klient? I forrige varetektsrunde var det vel nevnt i kjennelsene at det var bare så vidt retten gikk med på varetektsfengsling, siden det var mangel på bevis.

– Det er et godt spørsmål. Det er vel det vi strides om, kort og godt, sier Håkon Pinderød Eliassen.

– Kortversjonen er jo at min klient ikke mener det er fengslingsgrunnlag.

– Deler av siktelsen er nå oppgradert til «grovt skadeverk». Hvordan forholder din klient seg til siktelsen?

– Hans holdning til siktelsen er ikke endret av at politiet finjusterer innholdet. Kortversjonen er at han fastholder sin uskyld og påanker kjennelsen, da han mener det ikke er tilstrekkelig fengslingsgrunnlag, understreker forsvareren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...