Simen Næss tok Bryne til tabelltoppen

Simen Næss løp rett bort til Bryne-fansen etter straffescoringen. Foto: Trude Håland

Det var en innbytter som ble helten da Bryne slo EIK 2-1 i søndagens bortekamp. Men det begynte ikke så bra for gjestene.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2017 kl 22:57

Det er av sine «egne» man skal ha det. Orre-karen, den tidligere Bryne-spilleren, Kenneth Grande, sendte vertene i føringen 1-0 etter 20 minutters spill, etter en stygg miss på høyresiden i Brynes forsvar. Grande fikk ballen like utenfor 16-meteren og sendt av gårde en suser oppe i det lengste hjørnet.

Bryne hadde etter halvspilt førsteomgang ikke produsert all verden, og virket noe småtamme mot de gule og sorte, som har hatt en tendens til å spille opp mot sitt ypperste mot god motstand.

Etter 35 minutter kom Bob Sumareh kom alene med Marius Halvorsen. Bryne-keeperen var fint ute og avverget det som fort kunne blitt vertenes andre scoring.

Innbytteren slo til

1-0 ble dermed stående til pause, men 10 minutter ut i andre omgang, sørget innbytter Simen Næss for balanse og 1-1. Søndagens oppgjør er en gylden anlednig for Bryne til å overta tabelltoppen, etter at Nest-Sotra lørdag gikk på en smell mot Vidar.

Og det ble virkelig innbytterens kveld i Egersund. Drøye kvarteret etter utligningen, fikk Bryne straffespark etter at Rune Pedersen Bore ble felt mens han var på fart gjennom. Næss gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte gjestene i 2-1-ledelse, selvsagt til stor jubel for de rundt 200 rød- og hvitkledde på tribunen. Hele 1565 tilskuere ble talt innenfor stadionporten, det meste som noen gang har sett en seriekamp her. Kun et par ganger på 1960-tallet har det vært like mange i Idrettsparken.

Den stemningen holdt seg helt til kampslutt, for det ble ingen flere scoringer. Bryne vant 2-1 og inntok tabelltoppen.

Rundt 200 Bryne-fans stod på tribunen, og de laget mye liv gjennom to ganger 45 minutter. Foto: Trude Håland

Var fly forbanna

Helten, Simen Næss, sier han ble trigget av at han ikke var tatt ut i startelleveren.

– Jeg aksepterer at det skulle gjøres endringer, men jeg ble fly forbanna og bestemte meg for å gi alt hvis jeg fikk sjansen. Jeg hadde bare så lyst å spille, gliste han etter kampslutt.

Næss står nå bokført med fem mål for Bryne denne sesongen ,men han lover at det blir minst tosifret før sesongen er over.

– Ja, jeg føler jeg er i sykt god form om dagen, og er veldig gira på å starte de neste kampene. Jeg skal i hvert fall gi alt på treningene framover, gliser han.

Sander Ystanes (f.v.). Vegar Landro, Simen Næss, Geir Dahle Høyland, Bjarne Langeland og Adrian Berntsen jubler for tre poeng. Foto: Trude Håland

Spontan avgjørelse

Det var ikke helt planlagt at Næss skulle innpå allerede etter første omgang. Det bestemte Ole Hjelmhaug seg for da han ruslet over banen på vei inn i garderoben etter der første 45 minuttene. Geir Dahle Høyland måtte vike for Næss.

– Jeg tok den avgjørelsen sammen med Even Sel (assistenttrener, red. anm.), og det var jo et klokt valg, smiler Hjelmhaug.

Han roser Næss for måten spissen taklet vrakingen på.

– Han var skuffa, og det har han lov til å være, men jeg er fornøyd med hvordan han reiser seg. Han var gull verdt for oss i dag, sier Bryne-treneren, som ikke er nevneverdig opptatt av at laget for første gang denne sesongen leder tabellen.

– Det skal jeg kose meg med resten av kvelden. I morgen er det hverdag og trening igjen, sier Hjelmhaug.

Bryne (3-5-2): Marius Halvorsen - Bjarne Langeland, Krister Wemberg, Rogvi Baldvinsson - Vegar Landro, Mads Bøgild, Patrick Byskata, Geir Dahle Høyland (Simen Næss fra 46.) (Kristian Heimdal Magnusson fra 90.), Rune Pedersen Bore - Robert Undheim, Aram Khalili

Før kampen:

Bryne er ubeseiret etter ni serierunder i 2. divisjon. For å opprettholde den gode statisikken, må Ole Hjelmhaugs menn være skikkelig påskrudde i «Okka by». Vi minner om at det ikke er mange ukene siden EIK slo Viking i cupen.

EIK har hatt en blandet sesong så langt, og står med 8 poeng etter ni spilte kamper. Bryne har tatt 19 poeng og ligger på andreplass. Med seier i Egersund, kan Bryne innta førsteplassen, da Vidar slo Nest-Sotra 1-0 lørdag. En gylden mulighet for de røde og hvite denne nydelige sommerkvelden i Egersund.

Dt er en flott ramme rundt kveldens kamp, der man antar at 1400-1500 tilskuere har tatt turen til Idrettsparken.

Bryne (3-5-2): Marius Halvorsen - Bjarne Langeland, Krister Wemberg, Rogvi Baldvinsson - Vegar Landro, Mads Bøgild, Patrick Byskata, Geir Dahle Høyland, Rune Pedersen Bore - Robert Undheim, Aram Khalili.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...