Sivert (15) samlet MC-folket på rådhusplassen

Sivert Hatlestad var fornøyd med oppmøtet på søndagens MC-treff. Nå gleder tenåringen seg til han blir 16 og kan kjøre lett motorsykkel. Foto: Nils-Ove Støbakk

Arrangøren var yngstemann på søndagens MC-treff i Klepp.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2019 kl 20:53

Søndag ettermiddag var det «MC Meetup» på rådhusplassen på Kleppe. Initiativtakeren til arrangementet, som samlet motorsyklister fra hele distriktet, var 15 år gamle Sivert Hatlestad.

Kleppsbuen er ikke gammel nok til å kjøre på vei selv ennå, men allerede 1. september i fjor laget han en event på Facebook og oppfordret folk til å invitere med seg venner.

– Jeg tenkte at det hadde vært kjekt å gjøre noe, forklarer han om påfunnet.

– Jeg er veldig glad i motorsykler, smiler Hatlestad og snur litt på pølsene på grillen.

15-åringen har tidligere hjulpet til under storarrangementet Vårsleppet, i retur har han fått god hjelp til å ordne det praktiske på dette uformelle MC-treffet. Mat og drikke hører med når folk samles, og unggutten sørget for salg av pølser og brus til de frammøtte.

Petter Drechsler (t.v.), Egle Grigaite og Daniel Veastad bak Veastads Triumph Tiger 800, som er ny av året. Foto: Nils-Ove Støbakk

– Kjempekult

Totalt møtte rundt 60 motorsyklister opp i løpet av ettermiddagen. En god del vind og lave temperaturer skremte nok vekk noen potensielle deltakere, men blå himmel og hyggelige folk gjorde i alle fall at alle som tok turen så ut til å stortrives.

– Det er kjempekult at en 15-åring drar i gang noe slikt, skryter Petter Drechsler fra Sandnes.

Både Drechsler, Egle Grigaite og Daniel Veastad er enige om at det er kjekt å treffe andre og snakke om motorsykler, kjøring og erfaringer.

– Det er herlig å være i gang med sesongen. Men jeg håper det blir mindre MC-dødsfall enn i fjor, sier Veastad, som jobber som faglig leder ved Wright Trafikkskole på Bryne.

Han benytter anledningen til å komme med en klar oppfordring til bilistene:

– Ikke glem oss! Selv om vi er små, er vi i trafikken vi også.

– Jeg kjører hver dag i sommerhalvåret, forteller Donatas Skuzinskas. Søndag tok han turen fra Hafrsfjord til Kleppe på sin Honda Gold Wing. Foto: Nils-Ove Støbakk

Ny tradisjon?

I september blir Sivert Hatlestad 16, og da satser han på å ta lappen på lett motorsykkel. En Yamaha-sykkel står allerede klar i garasjen, så om et års tid er han kanskje tilbake på rådhusplassen med sin egen sykkel?

– Vi får se, svarer han på spørsmålet om dette arrangementet blir en fast tradisjon.

– Mest sannsynlig prøver jeg meg igjen neste år!

– Og da skal du kjøre selv?

– Ja, gliser den unge MC-entusiasten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...