Sjekk 3D-modellen av skipsvraket

Stavanger maritime museum har laget en 3D-modell av skipsvraket som ble funnet på Ogna i helgen. Foto: Stavanger maritime museum

Skipsvraket som ble funnet lørdag formiddag på Varden ved Ogna, har vakt stor interesse blant publikum. Nå kan du se vrakrestene på en helt ny måte.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2017 kl 20:33

3D-modellen er utviklet av Arild Skjæveland Vivås og Edgar Wróblewski. De er marinarkeologer ved Stavanger maritime museum, og har siden mandag arbeidet med å få modellen ferdig.

Modellen viser nedre del av baugen på babord side, av det som kan være skipet Magdalene Christine før det forliste for rundt 200 år siden.

Klikk på punktene

For å få informasjon om skipsvraket, kan du klikke på de forskjellige punktene på modellen. Her kan du lese om baugenden, dobbel hud, spantene, treslaget, hvilke redskaper som er brukt og andre materialer som er brukt på skipet.

Livaktig kopi

Skjæveland Vivås og Wróblewski har blant annet brukt tannkrem for å lage en så virkelighetsnær modell som mulig. Tannkremen brukes som referansepunkter, slik at datamaskinen vet hvor de forskjellige punktene er i forhold til hverandre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...