Sjekk hvor fint og moderne et hus fra 1970-tallet kan bli

KJØKKENHYGGE:
Catrine Fuglestad og Harald Kvia har planlagt oppussingen av et 70-tallshus nøye, og kjøkkenet har fått en sentral plass i stua. Foto: Trude Håland

Catrine Fuglestad og Harald Kvia gikk løs på en stort oppussingsprosjekt, og er i ferd med å trylle fram et moderne hjem i huset de kjøpte for tre og et halvt år siden. Jærbladet fikk bli med inn, like før alt står ferdig.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2018 kl 10:41

– Jeg var overbevist etter første visning, og er glad vi fikk huset under takst, sier Kvia fornøyd om parets hjem på Nærbø.

Sans for detaljer

35-åringen ser seg rundt i den store, åpne stua, hvor et stramt, elegant kjøkken også er plassert. Sorte, matte fronter i kombinasjon med lys ask og et lekkert, gullfarget armatur gir tydelige signaler om at det er lite som er overlatt til tilfeldighetene.

– Det er han som har den største interessen og sansen for interiør, smiler samboer Catrine Fuglestad, men legger kjapt til at hun er veldig godt fornøyd med resultatet etter flere års nitidig planlegging.

Foruten at han er grunnleggende interiørbevisst, har Kvia funnet inspirasjon på flere instagram-kontoer, og i tillegg er han hyppig inne og sjekker boligannonser på finn.no.

– Jeg og noen kompiser har gått ofte på visninger, der får vi mange gode tips, sier Kvia.

Gull:
Armaturet på kjøkkenet går i gull, og under er en tre liter stor beholder som alltid inneholder kokende vann. Foto: Trude Håland

Så raskt potensialet

Paret er inne i den siste innspurten med en omfattende oppussing, nå gjenstår det bare detaljer i hovedetasjen før møblene kan flyttes opp. Utvendig venter ny kledning. Fuglestad og Kvia kjøpte eneboligen med over ett mål stor tomt sentralt på Nærbø for tre og et halvt år siden, og har vært i oppussingsmodus siden den gang. Med to små barn som i dag er ett og tre år gamle, har det vært travle tider og bydd på litt utfordringer innimellom, men det har vært verdt slitet. Etter litt overtalelse, lot de Jærbladet få bli med inn på en liten omvisning før alt er helt ferdig.

– Jeg hadde ikke sett huset før vi hadde kjøpt det, men jeg stolte på at det ble bra, sier Catrine.

Samboeren var helt sikker i sin sak.

– Jeg så potensialet med en gang og overbevist etter første visning.

I slike hus er det sjelden bærevegger, og da er det lett å gjøre som man vil, I tillegg fikk vi det under takst, sier Kvia fornøyd.

En tjukk mursteinsvegg fikk gjennomgå med slegge for den romløsningen de var på jakt etter. Ei foldedør som kan åpnes helt opp på varme sommerdager har erstattet veggen ut mot den store hagen og er en stor lyskilde.

FOLDEDØR:
Den ene veggen ut mot hagen er byttet ut med en foldedør som enkelt kan skyves til siden og bli til stor glede på godværsdager. Foto: Trude Håland

Mye egeninnsats

Kvia er ikke utdannet tømrer, men har jobbet i yrket en periode. Hvor mange hundre arbeidstimer som er lagt ned i egen bolig, har han ikke peiling på, men de siste fire månedene har det stort gått i ett. Flere hundretusen kroner er trolig spart.

– Helt klart. Vi hadde et budsjett som ikke inneholdt så mye egeninnsats, sier paret.

Kjøkkenet er et rom som ofte er dyrt, men uansett om du velger en kostbar eller rimeligere løsning, er det viktig med god planlegging i forkant, mener Fuglestad og Kvia.

– Vi har flere ganger stoppet opp og ventet til vi kunne kjøpe det vi virkelig har lyst på. Kvalitet foran noe du kanskje ikke er helt 100 prosent fornøyd med og som lett kan bli en midlertidig løsning, sier Kvia.

Detaljer:
Hylle i samme stil som resten av kjøkkeninnredningen. Under er sort, matt støpsel, som også går igjen i resten av huset, og gir et elegant uttrykk. Foto: Trude Håland

Egne idéer

Etter at de hadde gjort seg ferdig med kjelleretasjen, stod hovedetasjen for tur. Den inneholder en romslig gang som leder inn til stua og kjøkkenet. Det er stor takhøyde, men i stedet for vanlige gipsplater, har Fuglestad og Kvia valgt trespiler i himlingen. Det skaper et moderne uttrykk og gir dessuten god akustikk i rommet.

De samme trespilene går igjen i en vegg og trappegelenderet. I taket på gangen henger rammen til det som skal bli en lampe med innlagt LED-striper- alt er huseierens eget verk.

– Det var mine idéer, og jeg har gjort arbeidet selv, sier han og virker nesten litt brydd.

Foto: Trude Håland

Arkitekt-råd

At kjøkkenet skulle være mest svart, var de helt klare på.

– Vi har hatt hvitt i to boliger tidligere, så det skulle vi bort fra. At det ble som det ble var imidlertid en prosess

, sier Harald.

Selv om de har gjort det meste selv, og sittet på egne meninger og tanker, har de fått innspill av en arkitekt underveis.

– Det første forslaget vi fikk fra han var stikk motsatt av det vi hadde sett for oss, men det ble likevel slik til slutt, ler de.

De gråblå nyansene på veggene har også fått sorte innslag. Detaljer som støpsler, lysbrytere og ventilasjonsventiler og dørhåndtak går stilfullt i matt sort.

– Det begynte da vi pusset opp nede, og så at de hvite lysbryterne var gulnet. De fikk seg en omgang med spraylakk.

FERSK KAFFE:
Integrert maskin langs den ene veggengir rykende fersk kaffe. Foto: Trude Håland

Marmor på badet

Badet ligger også i hovedetasjen, med direkte tilknytning til parets soverom. Der falt valget på lyse marmorfliser på gulvet og på veggene inni dusjen. Der er det også en innfelt nisje. Møblementet er i eik og er en utstillingsmodell paret kom over og kjøpte rimelig på finn.no.

De resterende veggene er malt på en spesiell måte, slik at det kommer fram en tydelig struktur.

– Det er en sparkel-teknikk, og vi synes det gir et annerledes uttrykk, sier Fuglestad og Kvia.

Marmorbad:
Marmorfliser er valgt på badegulvet, samt på veggene i den doble dusjen. Legg merke til sort, matt armatur. Foto: Trude Håland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...