Skal behandla klage, men skogen er allereie hogd

Då Klepp-politikarane i desember sa ja, sette grunneigaren i gang med hogsten. Foto: Åge Bjørnevik

Naturvernarar og ornitologar har klaga på at Klepp godkjende nydyrking av eit skogsområde på Bore. Det meste av skogen er allereie borte.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

- Grunneigar gjekk i gong med nydyrkingsarbeidet snart etter at han fekk vedtaket, og var kome langt i arbeidet med nydyrkinga, før han vart merksam på klagen som var komen, og då straks stoppa arbeidet, skriv Klepp-rådmannen i sakspapira til hovudutval for lokal utvikling.

Politikarane i utvalet skal tysdag behandla klagen frå Norsk ornitologisk forening avdeling Rogaland og Naturvernforbundet i Rogaland.

Rådmannen kan ikkje sjå at det i klagen kjem fram nye opplysningar som skulle tilseia at hovudutvalet sitt vedtak frå 12. desember bør gjerast om. Eit samla politisk utval gjekk den gongen imot rådmannen sitt råd og sa ja til nydyrking av det fem dekar store skogsarealet på Bore. Skogen grensar til Jæren landskapsvernområde.

Starta arbeidet før søknad

Ifølgje klagen frå dei to organisasjonane har skogen verdi både som raste- og leveplass for fugl og som naturtype i seg sjølv. Klagarane meiner også at nydyrkinga vil vera til skade for det tilgrensande landskapsvernområdet. Dei er også kritiske til at grunneigar før søknaden sette i gang med oppdyrking, både på eigen og staten sin eigedom.

- Det er uheldig at arbeidet vart starta før søknad, men då søknaden vart behandla, var framleis størstedelen av det omsøkte arealet intakt, og søknaden vart behandla på lik linje med andre søknader om nydyrking. Søkjar har, grunna uklare grenser i terrenget, dyrka ei stripe på staten sin eigedom. Dette er sjølvsagt og uheldig, men han har erkjent feilen og beklaga dette, og i etterkant markert grensene korrekt, slik at det ikkje skjer misforståingar igjen, skriv Klepp-rådmannen i sakspapira.

- Kan ikkje tilbakeførast

Ho viser til at klagen i all hovudsak tek opp tema som Klepp kommune allereie har teke opp

- Hovudutval for lokal utvikling har i si behandling av vurdert at omsynet til landbruk i denne saka var viktigare enn omsynet til natur- og miljøverdiar, heiter det i sakspapira. I vedtaket sitt seier politikarane at det er snakk om ein planta skog som er i avslutninga av syklusen sin, og at det ikkje er vesentlege naturverdiar i området. Dei legg også vekt på at arealet trengst som jordbruksjord, og kulturlandskapet etter oppdyrkinga vil framstå som meir heilskapleg.

Rådmannen konstaterer også at skogsområdet no - etter at det meste er hogd - ikkje lenger har dei verdiane som dei to organisasjonane viser til i klagen.

- Det vil ikkje vera mogeleg å tilbakeføra arealet til opphavleg tilstand, skriv rådmannen.

Dersom Klepp-politikarane opprettheld sitt vedtak, går klagen vidare til Fylkesmannen i Rogaland for endeleg avgjerd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...