Slik gikk det med jærbuene i verdensmesterskapet

Mathias Pollestad (12) og Espen Sola (14). Foto: Sonia Drivdal Patella

Mathias Pollestad (12) kjørte inn til en 5. plass under søndagens VM-finale på Elgane. Espen Sola (14) var ikke like heldig med plasseringen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.07.2017 kl 18:13

12-åringen fra Pollestad var lenge med i kampen om tredje- og fjerdeplassen. Det var dramatikk hele veien til mål, men tilfeldigheter gjorde at dansken Esben Hjerrlid og tyske Norick Blödorn, trakk det lengste strået.

– Jeg håpte å komme på pallen, men alt i alt er jeg godt fornøyd, sier Pollestad.

Mathias endte i et stygt fall i heat 18, og ble liggende nede en liten stund. Etter konkurransen er 12-åringen klar på at ingen skade var skjedd, og var på sykkelen igjen allerede til omløpet.

– Fallet gikk veldig fint, og jeg ble ikke skadet, understreker han.

Mor Wenche Pollestad hyller sønnens innsats:

– Jeg er veldig stolt av ham. Det er første gang han får være med i en slik konkurranse, så at han leverte så godt, er veldig moro å oppleve.

VM-fest på Pollestad

Mor Pollestad forteller at de skal rett hjem å feire. De har nemlig besøk av utøverne som tok både første-, andre- og tredjeplassen, i tillegg til Mathias.

– Det er en stor prestasjon av alle deltakerne. Det er mye som skal klaffe, og det er nesten tilfeldig hvem som til slutt står på pallen. Uansett blir det VM-fest hjemme på Pollestad, sier Wenche Pollestad.

Vant alle heatene

Under lørdagens semifinale utklasset 12-åringen alle de andre deltakerne. 16 deltakere fra åtte nasjoner møttes lørdag ettermiddag for VM i 85cc på Elgane. Under VM-finalen søndag, var det et hardere føre, og her plasserte Mathias seg på en femteplass.

– På grunn av alt regnet var det mye vanskeligere å kjøre i finalen. Jeg merket også at alle deltakerne hadde lyst på VM-tittelen - da ble det rett og slett vanskeligere, sier 12-åringen.

Espen Sola (14) fra Varhaug var andre jærbu som stilte til start i finalen. Han er enig med Pollestad om det vanskelige føret, og tror det er mye av grunnen til at han til slutt endte på en delt sisteplass.

– Det gikk ikke som forventet under finalen. Jeg endte opp med tre poeng, men ser videre mot EM i Sverige i august, sier Sola.

To jærbuer mot hverandre

Sola og Pollestad møttes i ett av semifinale-heatene, hvor det var jevnt hele veien til mål. Til slutt ble det Pollestad som kjørte inn som nummer én, og kameraten fra Varhaug kom inn like etter.

Etter alle heatene lørdag, kjørte 14-åringen inn til en fjerdeplass. Han og Keynan Rew fra Australia, måtte ta en siste kjøretur for å avgjøre hvem av dem som skulle få ta bronsemedaljen med hjem. Etter et tett løp, stakk Rew avgårde med en knepen seier, som ga han 3. plass i semifinalen.

– Jeg er veldig skuffet, dette var ikke bra, sier 14-åringen.

Dramatikk til tusen

Omund Thu, formann i Elgane motorsykkelklubb, er kjempefornøyd med årets speedway-VM på Elgane. Ikke minst er han stolt av de lokale utøverne.

– Det var enormt god kjøring av Mathias og Espen! Finalen var mye mer dramatisk enn dagen før. Tettere og hardere kjøring av alle utøverne, sier Thu.

Formannen spår en lys speedway-fremtid for de to jærbuene.

– De presterte langt over forventet under hele stevnet - det er tross alt et VM vi snakker om, sier Thu.

Elin Hobberstad, jurysekretær for verdensmesterskapet, er godt fornøyd med konkurransen, men synes det er synd at Pollestad ikke kom på pallen.

– Stevnet ble meget bra gjennomført, og juryleder og dommer fra Polen var veldig fornøyd med alle funksjonærer. Dårlig vær i forkant, gjorde at banemannskapene fikk en veldig utfordrende jobb med å klargjøre banen, men de gjorde en formidabel innsats og fikk positiv tilbakemelding fra alle førere og representanter, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...