Søker frivillige til «Krafttak mot kreft»

ETTERLYSER FRIVILLIGE:
Kristine Tjøtta etterlyser frivillinge innsamlingskoordinatorer i forbindelse med aksjonen «Krafttak mot kreft». Foto: Privat

Aksjonskoordinator i Kreftforeningen, Kristine Tjøtta, vil gjerne ha deg med på laget.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

For å nå ut til hele Rogaland med aksjonen som går av stabelen de to første ukene i mars, trengs lokalt engasjement - også på Jæren. Kreftforeningen går derfor første gang ut med å søke etter frivillige som kan koordinere ulike aktiviteter i sitt lokalmiljø.

Temaet for årets aksjon er uhelbredelig kreft, og omhandler de som har en kreftdiagnose de ikke kommer til å bli friske av. 80 prosent av bøssebærerne er russ, og de resterende består av andre lag, foreninger eller privatpersoner. Alle pengene som samles inn på bøssene går uavkortet til årets tema.

God erfaring

De aktuelle personene i Klepp, Time og Hå må være over 20 år og skal fungere som bindeleddet mellom teamet i Kreftforeningen og eksterne samarbeidspartnere.

– Som innsamlingskoordinator vil du få erfaring innen teamarbeid, ledelse og ikke minst gode muligheter for å bygge nettverk.

Koordinatoren vil få ansvar for et område der personen tar kontakt med frivillige foreninger, idrettslag og andre som enten kan være med som bøssebærere, eller har mulighet til å starte selvstendige innsamlinger innad, sier Tjøtta.

Da hun var elev ved Bryne vidaregåande skule var hun selv en pådriver for russens engasjement i aksjonen. Over 20 000 russ besøker hvert år norske husstander i forbindelse med «Krafttak mot kreft». I fjor ble nevnte skole den som samlet inn flest penger på selve aksjonsdagen, hele 244.871 kroner og ble dermed den femte beste skolen i landet.

Frivillig arbeid

Bryne-jenta som i dag er ansatt i et vikariat i Kreftforening, avdeling Stavanger, håper at mange melder seg, og peker videre på at det er viktig med engasjement for å få aksjonen vel i havn over hele fylket.

– Vi trenger frivillige til å engasjere lokalsamfunnet, kontakte lokale aktører og næringsliv, være kreative og ta initiativ til aktiviteter, organisere og administrere tiltak lokalt, og bidra til å rekruttere bøssebærere.

Koordinatorrollen gir rom for egne initiativ og ideer. Man står ikke alene, men inngår i et team med lokalt ansvarlige i Rogaland, og får tett oppfølging av aksjonsledere fra distriktskontoret.

– God opplæring og oppfølging vil bli gitt, lover Tjøtta.

Engasjementet som innsamlingskoordinatoer er ulønnet og frivillig. Det er behov for koordinatorer på Bryne, Klepp, Nærbø, Varhaug og Brusand.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...