Sophia har sittet mye i bil og lyttet til svenske podkaster denne sommeren

TRAVEL SOMMER:
Sophia Edbäck på Kjøkkenet får tid til en del jobbing, i tillegg til ridestevner og ferie i hjemlandet denne sommeren. Foto: Trude Håland

Sophia Edbäck, som er en av innehaverne av spisestedet Kjøkkenet, har mange planer denne sommeren.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.07.2018 kl 14:13

Hva er en perfekt sommerdag for deg?
At det er så god temperatur at jeg kan nyte morgenkaffen utendørs.

Hva er ditt beste sommerminne?
Det er fra hytta på Brusand. VI hadde «flaggmoped» som vi kaller det i Sverige. Det er en moped med et stort brett foran. Jeg satte ungene oppå der, og så dro vi til handelslaget på Brusand for å handle. Et herlig sommerminne som stadig dukker opp.

Hva skal du lese/spille i sommer?

Jeg har nettopp hørt David Lagercranzt sin oppfølger til Stig Larssons trilogi om Lisbeth Salander. Siden jeg kjører mye bil er det veldig praktisk med lydbøker. I tillegg hører jeg på mange podkaster. Det finnes mange gode fra SVT 1.

Hva er de tre tingene du ikke greier deg uten i sommer?

Rosévin, festpoteter og matjessild, pluss lydbøker.

Hvor går ferien?
Jeg har vært en uke i Sverige under midtsommer-feiringen, så har det vært ei uke på jobb, deretter ei uke på ridestevne i Danmark. I august venter ei uke i Italia, da skal jeg i bryllupet til min venninnes datter.

Nytt hus

Hva er din favorittsyssel om sommeren?
Å fikse litt i hagen. Det gir en god ro. Vi har nesten nettopp flyttet inn i nytt hus på Serigstad.

Den beste sommermaten er?

En god salta med god olivenolje, og et smakfullt brød til.

Hvis du skulle skiftet jobb, hva ville du valgt?
Da ville jeg også ha drevet for meg selv. Vi skal bygge drivhus hjemme, og drømmen er å starte kafé - en slags «gartnerkafé».

Hva er det fineste stedet på Jæren?
Helt klart Brusand.

Hva gjør du hvis det regner?
Da lager vi mye mat.

Har du en favorittis?

Jeg liker ikke vanlig is, men sitronsorbét er en stor favoritt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...