– Sosiale medier skaper fordommer mot innvandrere

Zahra Halimi og Erlina Sari Anwar er elever ved Bryne vgs, og fortalte om sine erfaringer i sin integreringsprosess. Foto: Sonia Drivdal Patella

Zahra Halimi og Erlina Sari Anwar er begge innvandrere og elever ved Bryne videregående skole. De fortalte debattpanelet og publikummet om sine erfaringer knyttet til integrering.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2017 kl 09:19

Integrering var et av temaene som ble diskutert under ungdomsdebatten til LitlaStortinget på Bryne vgs. Halimi og Anwar fortalte åpenhjertig om hvordan det var å komme til Norge som innvandrer.

– På barne- og ungdomsskolen følte jeg at jeg fikk veldig god oppfølging, men på videregående føler jeg at interessen for oss ble svekket, sier Halimi.

Halimi tror sosiale medier og media generelt, bidrar til fordommer mot innvandrere.

– Folk tror at alle innvandrere er dårlige folk, etter å ha lest saker i media, sier hun.

Må vise interesse

Halimi tror at både majoriteten og minoriteten må vise interesse overfor innvandrere, for å hindre undertrykking.

– Folk må huske på at vi har opplevd mye. Mange barn kommer fra fra Asia og andre plasser i verden. De har opplevd krig og urettferdighet. Dette er noe som nordmenn aldri kommer til å kjenne på, sier hun.

Mellom to kulturer

Anwar er opprinnelig fra Indonesia, men har bodd i Norge i 14 år. Hun opplever å stå midt mellom to vidt forskjellige kulturer.

– Når jeg er i Norge føler jeg meg som utlending, og når jeg er i Indonesia føler jeg meg også som utlending. Så hvor står jeg egentlig? spør hun.

Erlina Sari Anwar forteller imidlertid at det ikke gjør noe å stå mellom to kulturer.

– Det gjør meg unik og spesiell, sier hun.

Gjensidig respekt

Jærbladets redaktør, Hilde Garlid var debattleder, og spurte panelet om hva definisjonen av integrering er.

Eirik Faret Sakariassen (SV) mener det er å bli en del av samfunnet, og en prosess hvor innvandrere skal bli en del av de norske samfunnet.

Ingrid Friestad fra KrFU peker på at det er viktig at nordmenn viser omsorg overfor innvandrerne og respekterer dem. Hun mener også at nordmenn må ta initiativ, og bli kjent med de nye kulturene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...