Bestefar var best

Theodor Lode Strand (2 1/2) var møtt opp for å sjå morfar Einar Lode gå i mål. Foto: Leif Tore Sædberg

Han har blitt 44 år og morfar, men Einar Lode held ungdommen bak seg. I dag vann han Garborgriket Rundt for fjerde gong.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2012 kl 23:23

Årets Garborgriket Rundt vart arrangert tidlegare i dag, med spanande avslutning både på herre- og kvinnesida i det 82 kilometer lange rittet.

Herreklassen enda med siger til veteranen Einar Lode (44) i Bryne Cycleklubb etter eit spurtoppgjer.

Fjerde siger

Lode reiv seg laus frå dei andre like før slutt, og kunne heva hendene over hovudet då han passerte mållinja.

– Løpet gjekk nokså greitt, me køyrde i lag åtte stykk heilt fram til Kvernaland, før eit par stykk til fall frå etter det. Me var seks stykk som starta spurten frå kinoplassen, fortel den glade vinnaren, som er busett i Verdalen.

Årets siger er hans fjerde, etter at han var sterkast òg i 2005, 2006 og 2007. Etter den tid har han både kome i midten av 40-åra og blitt morfar to gonger, men haldt altså «ungdommen» bak seg på resultatlista.

Bryneryttaren vart klokka inn på tida 2.32.02, som er hakket svakare enn vinnartida til Roy Hegreberg i fjor.

Dei som kom nærast var Tore Bjelland (24) frå Sandnes Sykleklubb, på andreplass, og broren Hans Arne Bjelland (27) frå Bryne Cycleklubb.

Tok igjen feltet

Lillian Løyning frå Dalane Sykleklubb vart best i dameklassen. Ho starta ikkje i eliteklassen, men i ei pulje fem minutt seinare, men tok etterkvart igjen ryttarane som på papiret var best, og slo alle saman.

– Eg trudde ikkje eg var kvalifisert for å sykla i eliteklassen, eg er turryttar. Men dette var dagen då alt klaffa, seier Løyning.

Ho har delteke i Garborgriket Rundt fleire gonger tidlegare, men dette er den fyrste sigeren. Ho fekk notert tida 2.43.02.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...