Har dummet seg ut to ganger mot kveldens motstander

Trener Marc Uhd (t.v.) sammen med lagets nybakte far, Mike Würtz Lønne. De to danskene reiser til Bærum i dag, sammen med John Thue (helt til venstre) og resten av Nærbø-laget. Foto: Tarjei Sel

For Nærbø handler det om å sikre plassen i eliteserien, en gang for alle. Og det handler om å knekke Haslum-koden.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 11:14

Nærbø har alt i alt hatt en strålende førstesesong i eliteserien. 17 poeng på 19 kamper er det bare å ta av seg hatten for. Her er tabellen.

Oppturen huskes best, men det har vært noen nedturer. To av de største, kanskje de to aller største, kom mot Haslum HK - laget Nærbø skal spille mot i kveld.

I kveld kan Nærbø sikre sikker plass i eliteserien - og ta et langt steg mot en plass en plass i sluttspillet. Med seier over Haslum HK, kan Nærbø dårligst havne på 9. plass. De åtte beste lagene skal spille sluttspillet, der en plass i Champions League er gulroten.

Men så var det dette med Nærbø og bortebane, da. Det er bare mot Bodø det har blitt seier på fremmed parkett. Det som kanskje er enda skumlere, er Nærbøs svært dårlige tak på Haslum HK.

26. september spilte Nærbø 4. runde i NM i Nadderud Arena. Guttene var ikke på fra start, og det ble en pinlig forestilling, der hjemmelaget til slutt vant 38-24. Sesongverste!
De som håpet Nærbø skulle revansjere fadesen da Haslum kom til Nye Loen 21. oktober, ble skuffet. Nok en gang var Nærbø fraværende i starten, og det ble et sviende 26-35-tap. Siden den gang har Nærbø spilt sju hjemmekamper, og vunnet seks av dem. Det er en annen, og mye hyggeligere historie.

Et Haslum-kompleks?

Tilbake til Haslum HK, som ikke må forveksles med 2.divisjonslaget Haslum IL - selv om båndene selvsagt er tette.

– Vi har vært dårlige mot dem, og sluppet inn 73 mål. Jeg vil ikke si det er et kompleks, men vi må gjøre noen ting annerledes denne gangen. I cupkampen prioriterte vi å spille med de som ikke spilte så mye på det tidspunktet, og det ble en dårlig opplevelse for alle. I hjemmekampen i eliteserien, hadde vi ikke kontroll på Sander Øvrejordet og ikke fant den rette høyden i 6-0-forsvaret, minnes trener Marc Uhd.

Nevnte Sander Øverjordet er skadet nå, men Haslum HK har selvsagt flere gode spillere.

– Hva gjør dere annerledes?

– Det kan jeg ikke røpe, men det er klart at vi må gjøre en skikkelig forsvarsjobb. Forsvaret var ikke bra mot Bodø sist, og jeg håper vi kan finne tilbake til det vi har vært gode på tidligere. Det er alltid viktig å få en god start på kampen, og det har vi ikke hatt så mange ganger. Det er mye vi må være gode på mot Haslum, og det blir en vanskelig kamp mot et lag som er bedre enn tabellen viser - men vi har god tro, understreker Uhd.

Trenerkollega Rune Haugseng føler seg sikker på at Nærbø vinner i kveld. Vi får håpe han har rett.

Rassin Haugseng (f.v.), Andreas Horst Haugseng, trener Marc Uhd, Ole Nærland og Mike Würtz Lønne på den nest siste treningen før den viktige bortekampen mot Haslum HK. For Mike Würtz Lønne har det vært en svært spesiell oppladning til denne kampen; fredag ble 23-åringen far for første gang, til en jente. Foto: Tarjei Sel

Varsler endringer

I mange kamper på rad har Nærbø startet med Andreas Horst Haugseng (20), Tord Haugseng (19) og Rassin Haugseng (21)/Preben Nord-Varhaug (21) (forsvar/angrep) på de tre backene. Steffen Stegavik (35) har fått noen minutters innhopp, før han har satt seg på benken igjen. Atle Gudmestad (29) har ikke spilt i det siste, etter at han i likhet med Stegavik var skadet en periode. Med Stian Vigre (straks 21) ute resten av sesongen, har alternativene på backene vært begrenset.

Nå mener Marc Uhd det snart er på tide at Atle Gudmestad får sjansen igjen, og Steffen Stegavik er kanskje klar for en plass i startoppstillingen?

– Vi kommer ikke til å starte som i de siste kampene, så pass kan jeg si. Vi har gode spillere i alle posisjoner, og har mange å bytte med. Ole (Nærland) har løftet seg mye på strek i det siste, og Mike (Würtz Lønne) har heldigvis blitt far, og er klar for kamp. På kantene er alle fire gode, og så gjelder det å finne den rette målvakten å starte med, sier Nærbøs danske trener.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...