Sykkelsesongen er i gang - sjekk stort bildegalleri og resultater fra Spinnsprinten

Bryne CK-rytter Thomas Nærland (i rød drakt)lå hele tiden i tetfeltet, men ble til slutt nummer fem, bak fire Sandnes-ryttere. Foto: Stian Osmundsen/Bryne CK

Over 200 ryttere stilte til start i det tradisjonsrike rittet som gikk av stabelen for 30. gang søndag.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2019 kl 08:38

Beste jærbu i den 66 kilometer lange løypa ble Thomas Nærland fra arrangørklubben Bryne CK. Han lå i tetfeltet, men til slutt ble noen Sandnes-ryttere for sterke og det ble delt tredjeplass på Nærland.

HER kan du sjekke resultatene.

Christoffer Ellingsen fra Sandnes SK vant med tida 1.31.18, mens klubbkollegaene Tor Arne Gilje og Andreas Leander Harvvey ble klokket i mål på henholdsvis 1.31.40 og 1.31.42. Nærland hadde også 1.31.42, som var sluttida til seks ryttere.

Det var nesten optimale forhold, helt vindstile og relativt enkel, 22 km lang rundløype som sykles tre ganger. Dette førte til at det ble lite strekk i puljene og store puljer med sterke ryttere fulgte hverandre tett hele rittet gjennom.

Blant kvinnene var Astrid Helen Njærheim raskest, med 1.41.50, samme tid som nummer to og tre, Andrea Terjesen (Sandnes SK) og Mette Karlsen (Dalane SK).

Lillian Løyning fra Bryne CK kom på delt fjerdeplass, med tida 2.02.49.

209 deltakere startet og kom i mål ved Vestly skule søndag formiddag, og fikk en fin tur rundt på Jæren, til tross for noe tåke, men under vindstille forhold.

En Nærbø-rytter i tet i dette feltet. Foto: Stian Osmundsen/Bryne CK

Leder i Bryne CK, Stian Osmundsen, er godt fornøyd med gjennomføringen av Spinnsprinten nummer 30 i rekka.

– Det er et populært mosjonsritt og trekker til seg mange ryttere fra distriktet. Litt morsomt er det at vi hadde nøyaktig samme antall ryttere over målstreken i år som i fjor, sier Osmundsen, som ikke får hvile lenge før et nytt arrangement står på trappene.

Garborgriket rundt er et annet sikkert sykkelvårtegn, og arrangeres i år lørdag 18.mai.

- Både Spinnsprinten og Garborgriket er fine ritt å bruke i oppkjøringen til Nordsjørittet, sier han.

Samtidig minner Osmundsen om en nyhet for sykkelsesongen 2019, nemlig «Pelotonrytteren».

Som et tilbud til de mange som sykler mye, oppretter Syklingens Venner «PelotonRrytteren». Her teller ikke plasseringer eller tider, kun at man har tilbakelagt et gitt antall turritt-km i løpet av sesongen.

I jakten på poeng til Sykkelpokaler og Krystallvaser kan de som er interesserte hvert år få registrert sin km i «PelotonRytteren».

Tellende turritt må være registrert i databasen til Turritt.com

PelotonRytteren har tre nivåer: 300 km, 600 km og 900 km i samme sesong, og gir forskjellig poeng basert på alder.

Eksempelvis får den yngste klassen (17-29 år) 1 poeng for å ha syklet 300 km i ritt på én sesong, mens de eldste (60 år og oppover) får 4 poeng for tilsvarende kilometre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...