Stadig færre arbeidsledige på Jæren

Ledigheten synker i Rogaland og på Jæren. Foto: Arkivfoto: Brit Romsbotn

Alle kommunene på Jæren har en nedgang i antall ledige sammenlignet med samme måned i fjor.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Arbeidsmarkedet i Rogaland utvikler seg fortsatt i positiv retning, sier Truls Nordahl, direktør i Nav Rogaland.

Ved utgangen av august var 9590 personer helt uten arbeid i Rogaland. Sammenlignet med samme måned i 2016 er dette en nedgang på 18 prosent.

Færre ledige på Jæren

I Klepp er 376 personer helt ledige. Det tilsvarer 3,5 prosent av arbeidsstyrken i kommunen, men det er en nedgang på 11 prosent sammenlignet med fjoråret.

I Time står 331 personer helt uten jobb. Det er 3,1 prosent av arbeidsstyrken i kommunen. Også her er det en nedgang på 11 prosent sammenlignet med 2016.

Hå er kommunen med lavest arbeidsledighet på Jæren. Her er 255 personer helt ledige. Det tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken, og her har det vært en nedgang på 17 prosent sammenlignet med fjoråret.

Flere ledige stillinger

2088 arbeidssøkere fra Rogaland deltok i et arbeidsretta tiltak i august. Dette gir en brutto arbeidsledighet på 11598 personer. Det tilsvarer 4,6 prosent av arbeidsstyrken. For ett år siden var brutto arbeidsledigheten på 5, 1 prosent.

I august var det færre arbeidsledige i nesten alle yrkesgrupper sammenlignet med august i fjor. Det er størst nedgang i arbeidsledigheten innen yrkesgruppene ingeniør- og ikt, bygg- og anlegg og industriarbeid.

Det er også utlyst flere ledige stillinger i Rogaland i august sammenlignet med fjoråret. Denne måneden i år ble det lyst ut 1844 stillinger. Det er 221 flere enn samme måned i 2016. Flest ledige jobber er det innen yrkesgruppene helse, pleie og omsorg, bygg- og anlegg, butikk og salgsarbeid og industriarbeid.

Rogaland har flest sysselsatte

Selv om Rogaland har den høyeste delen arbeidsledige, har fylket fremdeles en høyere del sysselsatte enn snittet for landet. Tall fra Statistisk sentralbyrå for andre kvartal 2017, viser at selv om 67,1 prosent av befolkninga mellom 15 og 74 år er sysselsatt i Norge, så er delen i Rogaland 68,4 prosent.

– Fra 2008 og frem til 2014 var Rogaland det fylket i Norge som hadde høyest del sysselsatte, sier Nordahl.

Les også:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...