Staten samd med bøndene om ny jordbruksavtale

Landbruksminister Jon Georg Dale. Foto: Jærbladet

Staten blei måndag kveld samd med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag om ein ny jordbruksavtale.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Fordelingsforhandlingane starta 21. juni og partane har fordelt ei ramme på 625 millionar kroner. I tillegg er det fordelt 130 millionar kroner frå kapitalen i Landbrukets utviklingsfond i 2018.

– Eg er glad for at vi no får på plass ein jordbruksavtale som styrkjer grunnlaget for matproduksjon i heile landet. Eg vil takke jordbruket for konstruktive forhandlingar, seier landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp).

Resultatet av forhandlingane er i tråd med føringane frå Stortingets behandling av jordbruksoppgjeret 16. juni.

– Vi har blant anna fått gjennomslag for å behalde målprisen for gris og det generelle beitetilskotet. Omfordelingseffektane mellom produsentane er redusert, seier Bartnes.

Bondelaget og Småbrukarlaget braut i vår forhandlingane med staten om jordbruksavtalen, men ei semje mellom Venstre og regjeringspartia på Stortinget innebar at oppgjeret blei sendt tilbake med enkelte nye føringar. Den viktigaste var at ramma for oppgjeret skulle aukast frå det opphavlege tilbodet frå staten på 410 millionar kroner til 625 millionar.

– Norges Bondelag braut årets jordbruksforhandlingar fordi regjeringa gav oss eit tilbod som ikkje svarte på utfordringane i norsk landbruk. Stortinget har heva ramma, men ho er likevel for låg til at det er rom for nødvendige satsingar, seier Bartnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...