Stegavik og Nærland hadde grunn til smile

Steffen Stegavik (t.v.) og Halvor-Elias Nærland var Nærbøs to beste da Haugaland ble slått lørdag kveld. Foto: Tarjei Sel

Bunnlaget Haugaland yppet seg veldig, men mye falt på plass da Steffen Stegavik endelig var klar for å spille igjen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2018 kl 11:19

Nærbø - Haugaland 28-24 (15-11)

Etter den svake kampen mot Lillestrøm for en uke siden, skulle Nærbø vise seg fra en helt annen og mye bedre side hjemme mot bunnlaget Haugaland. Helt knirkefritt gikk det ikke på noen som helst måte, men det er mer å glede seg over enn de to poengene.

Midtveis i første omgang ledet gjestene med ett mål, men Nærbø skjerpet seg og ledet med fire til pause.

Steffen Stegavik satte fart i et litt energiløst Nærbø-lag. Bak ser vi Mike Würtz Lønne. Foto: Tarjei Sel

Stegavik er tilbake

I andre omgang skulle de blåhvite sette inn nådestøtet, men det stokket seg helt i angrep, og etter ti minutter var stillingen 17-17. På 18-18 ble Steffen Stegavik satt inn. Han har ikke spilt siden før jul, men hans ro, håndballklokskap og gjennombruddskraft satte fart på Nærbø. Ledelsen ble på noen mål, og selv om det fortsatt gikk litt i rykk og napp, var seieren aldri truet.

Steffen Stegavik har slitt med en strekkskade i vinter. Han har ikke forhastet seg, ikke tatt sjansen på å komme tilbake for tidlig. Det aller viktigste er å være klar til kampene som kommer nå; de som skal avgjøre om Nærbø rykker opp eller ikke.

– Det var gøy å komme inn og spille, det er noen kamper siden sist. Jeg har hatt to treninger der jeg ikke har kjent noe. Helst skulle jeg hatt noen dager til, men det ble litt som sirkushesten som lukter sagmugg i dag, smiler Stegavik.

– Hvordan opplevde du kampen fra benken?

– Vi skal springe over dem i første, for å slite dem ut, og får en luke. De kommer tilbake i andre, da vi bommer litt og har litt marginer imot. Jeg er ikke så redd for at seieren skal glippe, for de blir mer slitne enn oss.

– Nå er du klar for serieinnspurten?

– Ja, jeg håper leggskaden holdes i sjakk, og at jeg kan bidra for fullt, sier 34-åringen.

Stegavik kunne blitt kåret til Nærbøs beste, men den prisen fikk Halvor-Elias Nærland. Den snart 20 år gamle målvakten hadde mange gode og viktige redninger.

– Ingen kamper er enkle

De som var tidlig i hallen kunne se Rune Haugseng feste en bøtte oppunder taket i Nye Loen. Slik forhindret treneren vann på parketten, og kampen kunne gå som planlagt.

Etter kampen var Haugseng sånn passe fornøyd.

– Det er som jeg har sagt; det er ingen kamper som er enkle. Vi jobber og jobber, og får til slutt noen mål på dem. Steffen kommer inn og setter litt fyr på det. Vi gikk litt i samme tempo, jeg savner litt temposkifte og at vi setter kniven i ryggen på dem. Jeg føler vi har kontroll på kampen, vi lar oss ikke stresse. Det mangler litt aggressivitet i det vi gjør, og vi gjør Halvor-Elias til banens beste bak et forsvar som ikke er helt på topp. Vi har noen prosent å gå på, mener trener Rune Haugseng.

Etter en ganske hard treningsuke, varsler Haugseng at spillerne skal finne mer energi fram mot neste kamp, som er mot Haslum IL førstkommende lørdag i Nye Loen.

– Vi mangler litt energi akkurat nå. Vi skal få litt mer fart i det vi gjør fra nå av. Det er seks «cupfinaler» igjen, det er nå vi skal stå opp og få den flyten vi trenger.

Rassin Haugseng spilte i første omgang, med en bøtte å spy i på sidelinja. Han ble værende i garderoben etter pausen. Hans fravær kan være litt av grunnen til at det stokket seg i starten av andre omgang.

Nærbøs neste kamp er hjemme mot Haslum IL førstkommende lørdag. Bare to poeng er godt nok også da.

Det videre programmet er St. Hallvard (borte, 11. februar), Sandefjord (hjemme, 14. februar), Viking TIF (borte, 3. mars), Kristiansand (hjemme, 14. mars) og Charlottenlund (borte, 25. mars).

De største optimistene håper på opprykksfest i Bergen 3. mars, men det er ikke utenkelig at det hele avgjøres i Trondheim 25. mars.

Nærbø ligger fortsatt på andreplass, to poeng foran St. Hallvard.

Nærbøs lag: Halvor-Elias Nærland, Svavar Mar Olafsson - Atle Gudmestad 6, Stian Vigre 1, Audun Breen Røragen 2, Andreas Horst Haugseng 5, Rassin Haugseng, Tord Aksnes Lode 4, Mike Würtz Lønne, 1 Steffen Stormo Stegavik 1+6, Preben Leander Nord-Varhaug, Jone Sele Holmebakken, Per Kristian Moi 1 og John Thue 1.

Målvakt Halvor-Elias Nærland ble kåret til Nærbøs beste spiller. Foran ham ser Vi Tord Aksnes Lode (f.v.), Preben Nord-Varhaug, Andreas Horst Haugseng og Mike Würtz Lønne. Foto: Tarjei Sel

Vi fulgte kampen:
Slutt: Nærbø har slått Haugaland 28-24. Andreas Horst Haugseng og Tord Aksnes Lode scoret de to siste målene for Nærbø.

55 min: Nærbø leder 26-22. Steffen Stegavik og Atle Gudmestad har scoret.

50 min: Nærbø leder 24-20. Atle Gudmestad og Andreas Horst Haugseng har scoret for Nærbø.

45 min: Nærbø leder 22-19. Atle Gudmestad, Steffen Stegavik, Steffen Stegavik igjen, Tord Aksnes Lode og Audun Breen Røragen har scoret. Stegavik har entret banen som spiller, ikke bare straffeskytter, og det ser ut til å gi tellende resultat umiddelbart.

40 min: Det står 17-17. Atle Gudmestad har scoret for et Nærbø-lag som sliter skikkelig i angrep.

35 min: Nærbø leder 16-13. Steffen Stegavik scoret for hjemmelaget. Svak start på andre omgang av Nærbø.

Andre omgang har startet.

Pause: Nærbø leder 15-11. Stian Vigre, Per Kristian Moi og Audun Breen Røragen scoret de tre siste for Nærbø i første omgang.

25 min: Nærbø leder 12-9. Steffen Stegavik, Tord Aksnes Lode og Aksnes Lode igjen scoret for hjemmelaget.

20 min: Det står 9-8 til Nærbø. Steffen Stegavik og Atle Gudmestad har scoret for hjemmelaget

15 min: Det står 7-7. Andreas Horst Haugseng, Mike Würtz Lønne, John Thue og Andreas Horst Haugseng scoret for Nærbø.

10 min: Stillingen er 3-5. Fem meget svake Nærbø-minutter.

5 min: Nærbø leder 3-1. Tord Aksnes Lode, Steffe Stegavik og Andreas Horst Haugseng scoret.

Kampen er i gang.

En innbitt Stian Vigre i forsvar mot Haugaland. Bak ser vi Preben Nord-Varhaug (f.v.), Mike Würtz Lønne og Tord Aksnes Lode. Foto: Tarjei Sel

30 min før kampstart: Det er et ufyselig vær på Jæren. Dét merkes inne i Nye Loen. Flere steder lekker det vann fra taket. Verst er det på langsida motsatt av tribunen; derfor sitter spillere og trenere foran tribunen for anledningen. En bøtte, hengt opp av trener Rune Haugseng, skal sørge for at en liten lekkasje over parketten ikke skal gi vann på banen.

Spillerne er klar over at kampen på kort varsel kan bli flyttet til gamlehallen, som ligger vegg i vegg.

Kampen mellom Nærbø og Haugaland starter kl. 18.00.

Nærbø-trener Rune Haugseng i gang med å henge en bøtte i taket i Nye Loen. Foto: Tarjei Sel


Før kampen:

Tapet mot Lillestrøm er evaluert. Spillerne tror de har lært av fadesen, og er veldig klar for hjemmekamp mot Haugaland i kveld.

– Tapet mot Lillestrøm var en klassisk arbeidsfeil. Sånne kamper kommer, noen ganger får vi poeng på en dårlig dag, andre ganger ikke. Søndag er nok den dårligste dagen vår så lenge jeg kan huske. Ingen fungerte. Det kan ha noe med sykdom å gjøre, men jeg tror slike kamper kommer uansett hvor gode vi er. Slikt skjer alle lag, og tabellen lyver nok litt; Lillestrøm er bedre en folk tror.

Det sier Preben Leander Nord-Varhaug, noen dager etter den nitriste turen til Romerike.

Må operere

Venstrebacken var skadet hele uka før kampen mot Lillestrøm, og det var overraskende for mange at han startet kampen.

– Jeg hadde bare trent rehab og sykling hele uka. Kneet var bedre, så jeg starta kampen og skulle prøve hvordan det var: jeg tenkte på skaden, og slet.

20-åringen har fått konstatert at menisken er røket eller har en veldig stor rift.

– Jeg har fått valget mellom å operere nå eller etter sesongen, og prøve å bidra det jeg klarer fram til da. Jeg avventer nok operasjon og bidrar med det jeg kan. Det går bare seks til åtte uker etter operasjon før en er spilleklar igjen, og i verste fall tre måneder. Jeg er uansett spilleklar til neste sesong, forteller Preben Leander Nord-Varhaug.

Glemte å ta med musikk

Vi har spurt noen av spillerne om hva som skjedde og hva grunnen til tapet kan være.

– Det er vanskelig å si. Jeg tror nok det var en kombinasjon av mye. Mange småskader og sykdom har gjort at treningene ikke har vært spesielt bra. Vi kunne nok vært bedre forberedt til kampen; det var en stor hall med lite lyd, vi glemte musikk til å ha i garderoben og så videre. Jeg følte selv at kroppen var ok, men jeg kunne vert mer skjerpet i hodet og bedre forberedt til kamp, sier Rassin Haugseng.

– Vi må lære av feilene og jobbe videre ut fra dét. Jeg tror vi kommer sterkt tilbake.

Tomme for energi

– Jeg tror grunnen til det sure tapet var at vi ikke var like skarpe som vi pleier å være i kamper. Mange følte de var helt tomme for energi, og det følte jeg også. Grunnen kan være at mange har vært syke i det siste. Uansett var det en dårlig gjennomført kamp av oss, mener Stian Vigre.

– Det er vanskelig å si akkurat hva som skjedde, men jeg tror en viktig faktor var at vi har slitt lenge med sykdom og skader, som har ført til at vi har vært reduserte på trening. Jeg tror en slik kamp gjør oss mer skjerpet. Det må vi være. Nå ser vi fram til neste kamp, sier Andreas Horst Haugseng.

– Selv om vi har hatt skader og sykdom, er Lillestrøm et lag vi må slå for å kunne nå målet og holde på andreplassen. Jeg følte jeg blei litt tung i hodet under kampen, og det gjorde at skuddene ikke ble gode nok på en så god keeper som Lillestrøm har. Nå er det bare å glemme denne kampen, komme på trening for å bli bedre og ha fokus på neste kamp, sier Tord Aksnes Lode.

Stegavik tilbake?

Steffen Stegavik var Nærbøs toppscorer mot Lillestrøm, uten å spille. Han scoret på de sju straffekastene han tok.

Lagets veteran er usikker mot Haugaland; strekkskaden i leggen må være helt leget før den tidligere toppscoreren i eliteserien tar sjansen på å gjøre mer enn å skyte straffer.

– Jeg spiller bare hvis jeg er hundre prosent klar, sier 34-åringen.

Venstrekant Henrik Moen er fortsatt ute med sykdom, men han er på bedringens vei, og snart tilbake i Madlaleiren. Usikkerheten rundt Preben Leander Nord-Varhaug er nevnt. Jone Sele Holmebakken sliter med et kne, men spiller mot Haugaland.

Tord Haugsengs er lånt ut til Sandnes, og Ole Nærland er ute resten av sesongen etter bruddet han fikk i foten i semifinalen i G20-NM.

Grundig evaluering

I dagene etter tapet mot Lillestrøm, ble det gjennomført en grundig evaluering - av alt.
Konklusjonene ønsker trenerne å holde internt, men ifølge Robin Rosander Haugsgjerd gikk det mye på småting som ledere og spillere kan bli bedre på sammen.

Lørdagens motstander, Haugaland, ligger sist på tabellen. Nærbø er større favoritt enn noen gang denne sesongen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...