SV-Evans slakta storprosjektet, men klarte ikkje å stoppa Kvernaland Torg

– Prosjektet har kanskje blitt betre, men ikkje bra nok, protesterte SV-politikar Michael Evans (t.h.). Sp-duoen Ragnhild Stokka Dyngeland og Brigt Åge Høyland var derimot positive til fortettinga som nå skal skje på Kvernaland. Foto: Nils-Ove Støbakk

Ap og SV ville setja ned foten, men dei andre partia i Time kommune er positive til blokkbygginga på Kvernaland.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2018 kl 10:36

Torsdag ettermiddag var byggeprosjektet Kvernaland Torg oppe til andre gongs behandling i utval for lokal utvikling. Sjølv om fleire naboar har protestert mot å få tre nye bustadblokker i nabolaget, gjekk eit tydeleg fleirtal av politikarane inn for å seia ja til utbygginga.

I dag er det ein daglegvarebutikk, to bustadhus og eit lager i det trekanta området mellom Kvernelandsvegen (fylkesveg 505) og Theodor Dahls veg. Planane er å erstatta desse bygningane med tre blokker på fire etasjar med til saman 48 leilegheiter, samt ein ny Kiwi-butikk på 1.150 kvadratmeter på gateplan.

– Ikkje noko torg

– Kvernaland Torg? In your dreams! Dette er ikkje noko torg, argumenterte Michael Evans (SV).

Han meiner storprosjektet rett og slett ikkje lever opp til sitt eige namn.

– Dei prøvar å skvisa inn for mykje på liten plass. Eg ser ikkje fordelane med denne utbygginga i det heile tatt.

SV-politikaren vurderte ei stund å lansera eit alternativt forslag der talet på leilegheiter var halvert, men bestemte seg i staden for å berre seia nei. Av dei ni politikarane i utvalet, var det berre Kjell Olav Stangeland (Ap) som var einig med Evans.

– Eg har òg store problem med å akseptera saka slik ho ligg nå, sa Stangeland – som understreka at han forstår godt at naboane reagerer.

Medan Michael Evans (SV) meiner bustadprosjektet er dominerande og unødvendig, påpeika Elisabeth Dysjaland (Frp) at leikeplass på taket er ein god idé. Foto: Abacus arkitekter

Positiv til leikeplass på taket

Utvalsleiar Petter L. Stabel (Frp) tok derimot utbyggarane i forsvar. Han meiner at dei har justert seg ut frå dei innspela som har kome så langt. I tillegg poengterte Stabel at det var for seint å snu nå, når åtte av ni politikarar i lokal utvikling gjekk inn for å senda prosjektet ut på høyring i fjor haust.

– Me har villeda dei viss me seier nå at dei berre skal bygga halve, sa Stabel om innspelet frå Evans om å nedjustera heile bygningsmassen.

Både Knut Mauland (H), Anders Undheim (KrF), Ragnhild Stokka Dyngeland (Sp) og Elisabeth Dysjaland (Frp) tok så ordet og varsla at dei kom til å seia ja.

– Eg synest det ser ganske bra ut. Eg har ikkje sett så mange andre plassar at dei har leikeplass og park oppå ein parkeringsplass. Og det er berre ti minutt å gå til togstasjonen, sa Dysjaland.

Under avstemminga blei det sju ja og to nei (Ap og SV). Saka skal opp til endeleg behandling i kommunestyret 18. september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...