Sykkelklubb avlyser tre ritt på grunn av nye regler

Til helga skulle Jærtrillen gått av stabelen, men Nærbø SK har avlyst både dette og to andre ritt på grunn av strengere krav til løypevaktene.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2018 kl 09:09

Strengere krav til løypevaktene går hardt ut over Nærbø SKs arrangement denne sesongen.

Førstkommende helg skulle Jærtrillen gått av stabelen, men det skjer ikke. Det tradisjonsrike landeveisturrittet som har eksistert i flere tiår, er tatt av terminlista. Dette skjer fordi Norges Cykleforbund og Vegvesenet kom med skjerpende krav om skolerte løypevakter som altså må gjennomføre et kurs med eksamen og praktisk prøve for å kunne stå vakt langs en trasé og stoppe trafikken.

Også Jæren hausttur, som vanligvis arrangeres i september, lider samme skjebne.

- Vi har ikke klart å utdanne tilstrekkelig antall stasjonærvakter, og da blir avlysning av flere av våre ritt dessverre konsekvensen, sier styreleder i Nærbø SK, Ove Skretting.

Mister dugnadskroner

Nærbø SK teller 160 medlemmer, men selv om dugnadsånden er stor, er klubben avhengig av å fri til andre idrettslag i nærmiljøet for å få vaktkabalen på rittene til å gå opp. Men forskriften som ble vedtatt på Stortinget i fjor, har gjort dette vanskeligere.

I tillegg til avlyste ritt, betyr det at flere andre lag og foreninger går glipp av kjærkomne kroner til klubbkassa.

- Vi betaler 100 kroner timen for løypevaktene, så det hadde fort blitt noen tusenlapper for de innleide vaktene vi har pleid å bruke, sier Skretting, som innrømmer at det har vært vanskelig å få til gjennomføring av kurs for å skolere nye stasjonærvakter.

- Det har helt klart vært en stor utfordring, og få som har tatt det obligatoriske, nye kurset. Å bruke åtte-ni timer fordelt på et par kvelder, er noe folk som bare skal leies inn, ikke har prioritert. Tiden deres strekker rett og slett ikke til, sier Skretting.

Pre Tour som vanlig

Han opplyser videre at Nærbø Grand Prix heller ikke vil arrangeres i år. Det er et ritt for aktive utøvere i aldersbestemte klasser.

- Utrolig synd, men vi har ikke mulighet, sier styrelederen.

Foreløpig ser det nye lovverket til å gå ut over de mindre rittene. Også Mairittet, som er velkjent blant de fleste, holdt på å dukken. Den velkjente klassikeren arrangeres 1. mai hvert år, og klarte med et nødskrik å skaffe nødvendig antall løype- og stasjonærvakter.

En liten trøst oppi alle avlysningene er imidlertid at Nordsjørittets Pre Tour går som planlagt torsdag 3.mai.

Gunn Rita til Nærbø

Nærbø SK er én av tre klubber med eierandel i Nordsjørittet. De siste årene har de vært vertskap for et øvingsritt, der deltakerne kan teste sykkelformen i ei 37 km lang løype.

- Det er veldig kjekt at vi kom i havn med dette. Spesielt i år, da vi får celebert besøk. Gunn Rita Dahle Flesjå vil være til stede og kaste glans over arrangementet vårt, sier Ove Skretting fornøyd.

Det hører også med til planen at den nybakte europamesteren i terrengsykling også stiller på startstreken for å sykle gjennom de snaut fire milene.

- Vi håper at folk kjenner sin besøkelsestid. Det er en gylden anledning for de som har tenkt å delta i Nordsjørittet, og for andre som vil sykle med startnummer på brystet, sier Skretting.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...