Ti måneder fengsel for vold mot samboeren, frikjent for voldtekt

Foto: Arkivfoto

En mann fra Jæren er i Gulating lagmannrett dømt for mishandling av sin samboer.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2017 kl 18:39

I oktober fjor ble mannen funnet skyldig i voldtekt og grov vold mot sin samboer. I Jæren tingrett ble han dømt til fengsel i fire år for ugjerningene. Mannen anket dommen, og nylig var saken oppe til ny behandling i Gulating lagmannsrett.

Mannen ble da frikjent for voldtekt, men dømt for mishandling.

Forholdet han ble dømt for, skjedde natt til 8. mars i 2015, etter at begge hadde kommet hjem fra nachspiel. Mannen hadde hisset seg opp etter å ha oppdaget en kjærlighetserklæring fra en kollega på samboerens mobiltelefon. Samboeren uttalte da at hun ønsket seg ut av forholdet. Situasjonen kuliminerte med at mannen truet med å drepe både seg selv og henne, og at han på påførte samboeren en rekke slag.

Ifølge dommen i tingretten skal mannen etter dette ha truet seg til samleie med samboeren, men dette ble han frikjent for i lagmannsretten.

Lagmannsrettens dom er fengsel i ti måneder, hvor fem av dem gjøres betinget.

Paret er fortsatt sammen, og mannen har gått i terapi etter voldsepisoden. Samboeren beskrev ham i retten som «en ny mann». Disse faktorene har retten lagt vekt på i formildende retning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...