Tigeren fra Litauen har vært Brynes beste

Igor Spiridonov i aksjon på en trening tidligere i uka. Foto: Tarjei Sel

Igor Spiridonov kom til Bryne for å rykke opp. Så langt har han gjort sitt for at ønsket skal oppfylles.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2018 kl 22:18

Borteseieren mot Brattvåg var kjærkommen, men satt langt inne. Det var glimrende keeperspill som berget tre poeng.

Brynes keeper heter Igor Spiridonov, han er snart 30 år gammel, er gift med Jevgenija og kommer fra kystbyen Klaipeda i Litauen.

Opprykk er målet

Han kom til Bryne, via 3. divisjon i Kirkenes og 2. divisjon i Egersund, for å oppfylle ønsket om å spille på et høyere nivå. Det håper han å få sjansen til neste sesong.

– Målet er selvsagt å rykke opp til 1. divisjon. Bryne er en tradisjonsrik klubb som ikke hører hjemme i 2. divisjon. Vi har startet sesongen litt tregt, men nå håper jeg vi får en seiersrekke, sier Spiridonov på godt engelsk.

Han kan litt norsk, men er redd for å bli misforstått. Morsmålet er russisk, med litauisk som et beslektet andrespråk. Da han flyttet til Kirkenes i 2012, startet prosessen med å lære norsk. Overgangen til dialekten i Egersund ble stor, og nå er det jærsk han må forholde seg til. Lett er det uansett ikke.

– Jeg prøver å snakke norsk under kampene, men da går det mest i enkle ord som «høyre» og «venstre», forteller den 1,90 høye keeperen.

Skade førte ham til Norge

Igor Spiridonovs lever og ånder for fotballen, og målet er å bli trener den dagen han legger hanskene på hylla - kanskje om ti år. Om det blir i Norge eller hjemme i Litauen, vet han ikke.

Han var profesjonell spiller i den øverste divisjonen i Litauen, og høydepunktet var da lagets hans, Banga Gargzdai, nådde cupfinalen. Det var i cupfinalen han pådro seg skaden, som indirekte er grunnen til at han bor på Bryne i dag.

– Jeg måtte regne med å være ute i ni måneder. I Litauen fryktet jeg å måtte spille før skaden var skikkelig leget, og derfor lot jeg meg lokke til Kirkenes av en kompis. Etter tre år der, følte jeg det var på tide å komme seg videre. Det ble EIK, og der var vi veldig nær opprykk. Da jeg så at sjansen for å spille i 1. divisjon i Egersund var liten, kontaktet jeg Bryne, forteller Spiridonov.

Han skryter av profesjonaliteten i Bryne FK, og er veldig godt fornøyd med oppfølgingen keepertrener Stian Rosseland gir ham.

Igor Spiridonov har vært Brynes beste spiller så langt denne sesongen. Foto: Tarjei Sel

Naturopplevelsene står i kø

I Kirkenes prøvde han seg i tømmermannsfaget, men nå har han bak seg tre år som heltids fotballspiller i Egersund. I Bryne FK jobber han litt på fotballfritidsordningen og er i tillegg med på keeperakademiet.

– Jeg har ikke unger selv, men det begynner vel å nærme seg, smiler mannen som har vært Brynes beste spiller så langt denne sesongen.

Han liker å ha mye å gjøre i kamp, men mot Brattvåg ble det kanskje litt vel travelt. Det endte godt, og på kjøpet fikk han dyrket sin store interesse for natur og friluftsliv under turen til Sunnmøre.

– Jeg er heldig som får reise rundt i landet og oppleve så mye fin natur. Jeg drømmer om en bilferie i Norge, for eksempel til Lofoten.

Når dette leses, har han fått foreldrene sine på besøk. I dagene før søndagens hjemmekamp mot Stjørdals-Blink, håper han å få dem med på turer til Preikestolen og Månafossen.

Nesten skadefri tropp

Igor Spiridonov kommer til å stå øverst når søndagens lagoppstilling offentliggjøres.

Hvilke ti andre trener Ole Hjelmhaug velger å starte med, gir seg ikke helt selv. Andreas Ueland, Rogvi Baldvinsson og Robert Undheim er i trening igjen, men sistnevnte er ikke aktuell søndag. Et par av de som startet på benken mot Brattvåg, er aktuelle mot Stjørdals-Blink. Pål Fjelde er et spørsmålstegn etter smellen han fikk i ankelen mot Brattvåg.

Stjørdals-Blink har, i likhet med de fleste andre lagene i avdelinga, hatt en variert sesongstart. Sist slo de Nardo på bortebane, så det er ingen grunn for Bryne-spillerne til å ta lett på dette.

Her er tabellen for 2. divisjon avd. 02.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...