Time vil gjerne ha med Hå – men bare til Klepp

Nye forskriftskrav stiller høyere krav til legenes kompetanse og høyere krav til beredskap og bakvakter. Derfor vil rådmennene i Time og Klepp flytte legevakten til Sandnes, men så langt er det ikke mange av lokalpolitikerne som har stilt seg bak forslaget om flytting. Foto: Arkivfoto

Formannskapet i Time vil beholde legevaktsamarbeidet med Klepp, og holder døra på gløtt for naboene i Hå.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2017 kl 11:19

Tirsdag var det politikerne i formannskapet i Time som skulle uttale seg om legevaktordningen. I dag har Time og Klepp felles legevakt på Kleppetunet, men rådmennene i begge kommunene anbefaler å flytte legevakten til nye lokaler i Sandnes. Dette vil i så fall bli et samarbeid mellom de fire kommunene Time, Klepp, Sandnes og Gjesdal.

I Klepp har lokalpolitikerne utsatt saken, for å se på muligheten for en felles Jæren-løsning sammen med Time og Hå.

Hå skal få bli med

Også i Time er de fleste politikerne positive til å inkludere Hå – men i så fall må håbuene være villige til å kjøre nordover. I dag har Hå sin egen legevakt like ved fylkesveg 44 på Bekkeheien, men dit vil i alle fall ikke formannskapet i Time.

– Det er helt uaktuelt å reise sørover til Hå, slo Staale Haaland (H) fast da saken var oppe til diskusjon.

Han lanserte et motforslag som i stor grad var identisk med det som fikk flertall i utvalg for levekår – altså å beholde dagens ordning med legevakt på Kleppe. Men i tillegg ville Haaland ha med en setning om at Hå kommune skal få slutte seg til samarbeidet hvis de ønsker det.

Dette fikk han med seg et solid flertall på.

Sju av ni stemte for forslaget til Haaland, mens bare Sverre Risa (KrF) og Margret Hagerup (H) støttet rådmannens anbefaling om å gå videre med flytting til Sandnes.

Hagerup begrunnet sitt valg med at Sandnes scorer høyere enn Klepp på faglig kompetanse. Høyre-politikeren tok likevel forbehold om at hun kan ombestemme seg til kommunestyret, dersom det kommer nye opplysninger på bordet etter hvert.

– Men i dag kommer jeg til å gå for Sandnes, fortalte hun til de andre politikerne i formannskapet.

Kommunestyret neste

Sverre Risa ville først utsette saken og be administrasjonen utrede felles Jæren-legevakt, men fikk ingen andre med seg på dette.

– Det er viktig å gi en tydelig tilbakemelding allerede nå, mente Kjell Olav Stangeland (Ap). Og til slutt ble det altså en ganske så klar og tydelig tilbakemelding fra formannskapet i Time.

Legevaktsaken skal opp i kommunestyret 28. mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...