Brann på Maestro på Bryne i natt

Utrykningsleiar Frode Ueland (t.v.) og innsatsleiar Tormod Mehus. Foto: Snorre Standish Norheim

Tidleg tysdag morgon rykka politi og brannvesen ut på meldingar om røyklukt i Møllehagen-bygget i sentrum.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2019 kl 16:21

Meldingane kom inn 4.38. Då brannvesenet kom til staden, frå stasjonane på Bryne, Kleppe og Stangeland, fann dei flammer i tredje etasje av bygget. Her held utestaden Maestro til.

- Det var opne flammar i ein del av området rundt baren. Det vart fort slege ned. Det har brunne nokon vassleidningar i baren, som har forårsaka vasskadar, men ikkje meir enn at me har handtert det òg etterpå, med restverdijobbing, seier operasjonsleiar i Rogaland brann og redning (RBR), Tormod Mehus.

Politiet i Sør-Vest la 06.34 ut melding om at brannen var sløkt, med mindre brann- og vasskadar i eit par etasjar. Årsaka til brann er førebels ukjent, det er blitt oppretta sak.

Tormod Mehus i RBR seier på morgonkvisten at skadane verkar å vera moderate.

- Litt i det barområdet, men ikkje hakkande gale, det er det ikkje.

Rundt klokka 7 stod berre sikring av skadestaden og vakthald i ein periode etter brannen, før firma for reingjering og renovering blir kopla på. Samstundes starta krimteknisk arbeidet med å finna ut kva som var årsak til brannen.

Politiet var i 7-tida i gang med krimtekniske undersøkingar på brannstaden. Foto: Snorre Standish Norheim

Tre serveringsstader i Møllehagen-bygget

Stig Magne Nordbø driv Maestro gjennom selskapet Ors Drift AS. Klokka 7.00 tysdag morgon stod han utanfor utestaden, som var sperra med band, saman med ein tilsett. Han fekk ikkje ta seg i lokalet grunna brannkrav, og kunne ikkje seia noko om omfanget på skadane på inventaret i nattklubben sin.

I etasjane under Maestro, der Møllehagen Restaurant (1. etasje) og Møllehagen Sportspub (2. etasje) held til, stod vasskar på golvet, for å samla vatn brukt til å sløkkja flammane. Desse lokala verka elles ikkje å vera påverka av brannen.

Brannskadde vassleidningar og vatn brukt til sløkking, vart samla opp i store kar. Foto: Snorre Standish Norheim

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...