Ga reisebyrået fem år til å leve. 15 år senere omsetter de for 60 millioner

Jan Inge Hansen og Siri Hove Heggås tilbyr reiser til omtrent alle verdens kroker. Foto: Vebjørn Olsen

Jan Inge Hansen trodde internett skulle kjøre bedriften hans konkurs.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

- For 15 år siden ga jeg oss maks fem år til. Jeg sa vi måtte forberede oss på slutten, sier eier i Bennett Ferie på Bryne, Jan Inge Hansen.

For 30 år siden startet han reisebyrået Bennett Ferie, men da internett gjorde det lettere å bestille turene sine selv, så han mørkt på den videre driften. Hansen har vært litt rundt forbi i løpet av de siste 30 årene. I 2006 var han med å starte Travel & Event, som fortsatt holder til på Bryne.

I 2016 solgte han seg ut, og hadde planer om å pensjonere seg. Sånn ble det ikke, og allerede året etterpå startet han Tur Retur AS. Nå er han tilbake i Bennett Ferie, og har bare god tro på at byrået vil bli enda sterkere.

- Vi ser at folk vil ha flere opplevelser og gjøre spennende ting når de er på ferie, og at de vil ha noen som lager et opplegg for dem. Det er jo gode nyheter for oss, sier Hansen.

Kunder fra hele landet

Det er flere som har prøvd å etablere seg på Jæren og konkurrere med Bennett Ferie, men ingen har holdt ut like lenge.

- Jeg tror vi fortsatt er her, mens andre forsvinner, er fordi vi har veldig flinke folk i jobb, sier Jan Inge Hansen.

- Også har vi veldig frie tøyler fra Jan Inge. Et veldig godt samarbeid vil jeg si, sier daglig leder, Siri Hove Heggås.

De fleste av kundene er fra Jæren, men de har også faste kunder rundt omkring i landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

Skreddersydde reiser

Selv om internettet gjorde at folk bestiller enkle flyturer selv, er det fortsatt mange som trenger hjelp til spesielle reiser. Bennett Ferie hjelper med alt fra enkeltpersoner som skal på rundtur i USA til store grupper som skal feire bryllup i Afrika. I det siste har cruise vært veldig populært blant kundene hos det 30 år-gamle byrået.

- Vi prøver å skreddersy reisene for kundene så godt vi kan. Enten de vil på safari eller vinsmaking. Noen vet ikke engang selv hva de vil ha, og da foreslår vi forskjellige ting, sier Hove Heggås.

Hun påpeker også at byrået ikke tar ekstra betalt fra kundene sine når de for eksempel bestiller et cruise. Da mottar de previsjon fra rederiet, ikke penger fra den som skal på ferie.

Trygghet

Gjennom over 30 år i bransjen har Hansen vært gjennom mange forskjellige reiser. Han forteller blant annet om den gangen han satt i ørkenen i Australia og bestilte 80 flybilletter til en gruppe som skulle til Istanbul. Tryggheten man har gjennom et reisebyrå trekkes fram av både Hansen og Hove Heggås.

- Du vet ikke alltid hva du får når du bestiller på nett. Det finnes nok av historier om folk som kommer fram til at leiligheten ikke finnes, eller andre problemer, men med oss har du alltid den sikkerheten i bakhånd, sier Jan Inge Hansen.

- Det kan se litt rolig ut

Jan Inge Hansen jobbet i et reisebyrå i Stavanger tidligere i livet. Etter hvert ble han og kompisen lei av å slite seg ut for andre, og startet heller sitt eget. Da ble Bennett Ferie til i Sandnes i 1989, før de på starten av 2000-tallet flyttet til Bryne. I starten var det kun forretningsreiser, mens kundene nå bestiller mest ferier.

- Det kan se litt rolig ut og at vi ikke har noe å gjøre for dem som går forbi og det ikke er noen kunder innom. Veldig mye av bestillingene kommer på telefon eller mail, det er alltid noe å sette fingrene i, sier Siri Hove Heggås.

- Ja, det blir mye mail. På den måten har internett vært bra med oss, legger Jan Inge Hansen til.

Nå jobber Hansen med gruppereiser i byrået, og ser fram til flere år med å hjelpe flere nordmenn ut i verden.

- Det blir nok ikke 30 nye år på meg, men jeg håper og tror byrået kan leve lenger enn meg, sier Jan Inge Hansen og ler.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...