Også varaordføraren snur i bomsaka

Varaordførar Torbjørn Hovland (KrF) (fremst til høgre) og dei andre Klepp-politikarane har fått mykje å tenkja på etter at Time vedtok bompakken med endringar. Ved sida av Hovland i kommunestyresalen sit Sp sin gruppeleiar Roar Lima Grødeland. (Arkivfoto: Åge Bjørnevik)

Etter at Time valde å kutta inntektene med over 200 millionar kroner, er varaordførar Torbjørn Hovland (KrF) i Klepp ikkje lenger innstilt på å støtta Utbyggingspakke Jæren.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 10:00

– Ei ny kommunestyrebehandling i Klepp var heilt nødvendig, slår Hovland fast overfor Jærbladet.

– Mange av oss reagerte kraftig på vedtaket i Time, der dei valde å flytta ein bom og redusera inntektene i bompakken med over 200 millionar kroner. Det har, slik me har oppfatta det, vore ei klår forventning om at me må få til sams vedtak lokalt. Me har undra oss over at fylkessamferdselssjefen kunne seia at det er ei lokal sak i Time å kutta over 200 millionar kroner i pakken, legg Hovland til.

– Vil få færre vegar

– KrF-gruppa var delt i kommunestyret – ein mot bom og fire for. Har nokon av dykk endra syn no?

– Ja, personleg kjem eg i alle fall til å stemma motsett. Det går mot eit nei frå meg, slik det er vorte, seier Hovland om den nye behandlinga av saka i eit ekstraordinært kommunestyremøte 27. mai.

– Så då går det mot nei-fleirtal i Klepp, og at heile bompakken vert lagd vekk?

– Slik saka står no, så ser det slik ut.

– Kva skal til for at du skal stemma ja ein gong til?

– Det vil eg ikkje spekulera i.

– Korleis skal de få bygd nye vegar og nye gang- og sykkelvegar utan ein bompakke?

– Ja, det kan du spørja om. På kort sikt vil konsekvensen av eit nei vera mindre vegbygging og færre nye gang- og sykkelvegar i Klepp og Time. Samtidig ser me at Jæren har utruleg mykje å gå på overfor fylkeskommunen. Når dei kan bruka fleire hundre millionar på bru til ei lita øy i Ryfylke, må det vera mogeleg å bruka noko meir pengar på Jæren. Me må også jobba inn mot staten for å få dei til å ta meir av kostnaden, sjølv om det er eit langt lerret å bleika, seier Hovland.

– Uaktuelt med interne bommar

Sp sin gruppeleiar, Roar Lima Grødeland, slår fast at ordføraren no har punktert heile bomsaka med sitt standpunkt i morgontimane.

– Det ser ikkje lyst ut for Utbyggingspakke Jæren, seier han.

Gruppa hans var delt på midten, med to ja og to nei. Sjølv stemde gruppeleiaren ja.

– Slik saka står no, kjem også eg til å stemma nei i det ekstraordinære kommunestyremøtet. Frå Sp si side er det heilt klårt at me ikkje kan leva med interne bommar i Klepp når Time ikkje skal ha. Me kan ikkje ha det slik at Time-ordføraren står og skryt av at timebuen kan kjøra bomfritt i eigen kommune, medan me i Klepp risikerer å få to interne bommar i kommunen, seier Roar Lima Grødeland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...