Livet smiler til Geir Andre Herrem (31) både på og utenfor fotballbanen

Geir Andre Herrem viser scoringslede i sist serierunde mot Lillestrøm. Før fotballen troner imidlertid familien øverst, for anledningen sammen med yngstedatter Synne(3). Foto: Mats Torbergsen/Privat

Geir Andre Herrem er 31 år gammel og har aldri levert så solid på gressmatta som akkurat nå, og til høsten blir han trebarnsfar.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2019 kl 07:27

Ingen har noen gang sådd tvil om Herrems fotballtalent, og de lærde var skjønt enige om at det var en uslepen diamant fra Orre som ble tatt opp i Brynes a-tropp som 18-19 åring en gang tidlig på midten av 2000-tallet. Siden den gang har fotballkarrieren vært innholdsrik - og, ikke minst, variert. Det har vært magiske øyeblikk med noen surte hull innimellom, slik livet er for de fleste.

Aldri vært i bedre form

Før oppramsinger av scoringer og hvilke klubber som har vært stoppesteder for en av årets eliteseries store, positive overraskelser, er det nåtida som gjelder. Den foregår i Bodø og handler om en moden, mentalt og fysisk sterk fotballspiller i hele byens «Glimt».

Erfaringer fra det siste tiåret, på godt og vondt, ser ut til å ha kommet bra med. Herrem har altså passert 30 år, men er bedre trent og mer sulten på suksess enn noen gang. Mens han i fjor slet sportslig, har sesongstarten bydd på en ny vår - bokstavelig talt.

– Fotballgleden og lysten til å prestere har aldri vært større, sier Geir Andre Herrem. Foto: Mats Torbergsen

Mannen som nærmest scoret på bestilling i Åsane og ble hentet nordover, lot seg ikke knekke av den sportslige motgangen som møtte han i starten. Fjorårssesongen går ikke over i historiebøkene som den mest oppløftende.

– Det var en periode der jeg tenkte over hva jeg egenlig driver med. Jeg følte jo selv at jeg eg fortjente å spille, men fikk ikke den nødvendige tilliten. Da var det bare å gå i seg selv, slutte å sutre, men heller kjøre på. Å leve av å spille fotball er egentlig en drømmejobb, og da jeg endelig fikk sjansen, var det bare å slå til, sier Herrem.

Tommel opp etter scoring. Hittil har det blitt tre nettkjenninger for Geir Andre Herrem i Bodø/Glimt denne sesongen. Foto: Mats Torbergsen

Hardt arbeid som gjelder

Allerede i første serierunde mot Rosenborg, bemerket lysluggen fra Jæren seg med en perfekt, målgivende pasning. De forløsende scoringene kom imidlertid uka etter, mot Mjøndalen. Da Bodø/Glimt lå under 3-2, dukket Herrem opp to ganger i løpet av fem minutter og plutselig var kampbildet snudd.

Det første målet på Aspmyra kom mot Lillestrøm for under en uke siden. Herrem har startet i samtlige seks seriekamper. Glimt-fansen, som tvilte på om han var rett mann for klubben, har lagt skepsisen til side og trykket jærbuen til sitt bryst.

Fansen har trykket jærbuen til sitt bryst denne våren. Foto: Mats Torbergsen

Selv har har ingen andre forklaringer enn hardt arbeid og sterk vilje å vise til, når han skal fortelle om hvorfor alt plutselig løsner.

– Du må virkelig ville å få det til. Du må ha et brennende ønske om å prestere, selv om du eldes, smiler han.

Blir trebarnsfar

Livet smiler også. I stor grad. Familie, fotball og studier står på agendaen i nevnte rekkefølge, og Herrem er den eneste på laget som kombinerer de tre tingene. 31-åringen er gang med mastergrad i økonomi, og er en flittig student. Om et drøyt år en han trolig ferdig utdannet siviløkonom.

At familien trives i den trivelige nordlandsbyen, har mye å si. Herrem legger ikke skjul på at han er familiekjær. Samboeren og de to døtrene, Amelie (5) og Synne (3) troner øverst på lista, og fotballen blir uviktig i så måte. Til høsten utvides firerbanden med ytterligere et medlem.

– Ja, jeg blir trebarnsfar, bekrefter Herrem fornøyd.

Det er lett å høre at det er lenge siden han bodde på Jæren. Pent bokmål dominerer foran lokale ord og uttrykk.

– Dialekten er det ikke mye igjen av, ler han.

En kaffe etter trening, før økonomistudiene venter på Nord Universitet. Foto: Freddy Toresen, Avisa Nordland

129 scoringer

Herrem har vært en spiller som skreddersydd til de store og mest viktige anledningene - en spiller som er i stand til å lage overskrifter.

«Hurtige Herrem herjet med Viking» er én av dem og er nøyaktig ti år gammel. Da holdt den 21 år gamle spissen på å sende de mørkeblå ut av cupen.

Med et rykk de fleste stoppere frykter, har spissen vært et uromoment for et hvert møtende forsvar. 129 scoringer på 273 kamper i de tre øverste nivåene for åtte klubber i inn- og utland lar seg absolutt høre.

Noen av scoringene har vært av det avgjørende slaget. Høsten 2010 ble han på mange måter barndomsklubbens redningsmann. Bryne var på god vei til nedrykk fra 1. divisjon, men Herrem brettet opp ermene og signerte ti scoringer på de ti siste seriekampene.

Berget Bryne

Å være på rett sted til rett tid var han også på en regntung søndag i november to år senere. I pausen mot Ullensaker/Kisa i siste runde, hadde Bryne minst ett bein i 2. divisjon. Hele Jæren stod stille mens de ventet på rapporter fra Jessheim.

Da det så som mørkest ut og de fleste hadde forsonet seg med en ordentlig blåmandag, dundret Geir Andre Herrem, som inn et frispark fra 20 meters hold inn i venstre kryss. Samme høst hadde han smelt inn fire andre, nesten like viktige mål.

Bryne var fortsatt et 1. divisjonslag.

– Jeg er bare fornøyd med at vi berget plassen, uttalte han den gang.

På spørsmål om hva framtiden ville bringe, svarte han den var uviss.

– Vi får se. Jeg har jo ikke fått så mye tillit i høst, sa han.

I sentrum av begivenheten er Geir Andre Herrem etter scoringen som gjorde at Bryne berget plassen i 1. divisjon i siste serierunde, november 2012. Foto: Morten Olsen

Estland, Tyskland og Bergen

Det fikk han heller ikke i estiske Flora Tallin, hvor det ble et kort opphold med fire spilte kamper i 2011. Samme år hadde han et halvår bak seg i Babelsberg, på tredje nivå i Tyskland. Tre mål på 16 kamper ble resultatet, men det ble ikke mer tysk fotball på Bryne-karen, som heller valgte å dra hjem.

Det endte, som nevnt, med at han reddet barndomsklubben fra nedrykk. Ferden gikk deretter fra Bryne til Stavanger og spill for oljebyens nest beste klubb, Vidar. Herrem fant tilbake til den gode, gamle scoringsformen og noterte seg for 29 nettkjenninger på 41 kamper.

Datteren Amelie kom til verden og i en fersk farsrolle, gikk flyttelasset til Bergen, som er samboerens hjemby. Synne ble født i 2015, og Herrem kombinerte økonomistudier og fotball - først i Fyllingen, før han ble værende i to og en halv sesong i Åsane. 32 mål på 64 kamper er langt over gjennomsnittet for hva som forventes av en spiss.

– Det var flott i Åsane. Vi hadde en fin spillergruppe med et stort samhold. Det smittet over på banen og så ble prestasjonene deretter, forklarer han.

Geir Andre Herrem i aksjon for Åsane, her i kamp mot Brynes Aram Khalili. Begge scoret. Foto: Tarjei Sel

Pangstart

Slik er også forholdene i Bodø/Glimt. Tre sentrale spillere fra fjorårets lag er borte, men det har ført til mer trøkk og kapasitet, snarere enn svekkelse. Herrem, jærbu-kollega Marius Lode og Patrick Berg har stått fram. I fjor på denne tida, stod «Glimt» bokført med tre poeng og tre scoringer. Fire seire og en uavgjort er fasiten hittil i år.

– Det sier litt om moralen I laget. Hele laget har jobbet hardt over tid, kombinert med at andre også har fått sjansen, kommenterer Herrem.

At han har fått riktige medisiner i forhold til pusten og som fungerer utmerket, har også hjulpet godt på.

2018 har gått i glemmeboka, og 2019 har altså startet på best tenkelige måte, i hvert fall da serien startet i slutten av mars. I vinterens treningskampene ryktes det imidlertid om evntyrlige sjanser om ikke havnet i nettmaskene

Rørt sportsjournalist

Vendepunktet kom på treningsleir i spanske Marbella. I den første kampen mot Start ble Herrem matchvinner, og i den andre, mot Brann, snudde han ryggen til og spurtet fra det som var av innkjøp i millionklassen og havnet igjen på scoringslista med en heading i krysset bak Håkon Opdal i Brann-buret.

Scoringer mot Start og Brann (bildet) i Marbella i vinter ble på mange måter et vendepunkt for Geir Andre Herrems karriere i Bodø/Glimt. Foto: Freddy Toresen, Avisa Nordland

Mangeårig sportsjournalist i Avisa Nordland, Freddy Toresen, stod få meter fra og knipset nettopp disse øyeblikkene. Han har fulgt Bodø/Glimt tett i over 20 år, og ble oppriktig rørt av scenene om utspant seg blant Herrems lagkamerater.

– Du så helt tydelig hvor enormt glade de ble. Det er noe helt eget med spillere av Herrem-sorten. De som er et talent, og så endelig løsner det fordi de aldri gir seg. Da spiller det ingen rolle om du er 21 eller 31 år gammel. Herrem virker «sharp› og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Toresen.

Geir Andre Herrem har kontrakt med Bodø/Glimt ut 2019.

Lagkameratene i Bodø/Glimt glede seg på Geir Andre Herrems vegne etter en scoring i en treningskamp i spanske Marbella før seriestart. Foto: Freddy Toresen, Avisa Nordland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...