Nei, dette bildet er ikke fra den canadiske villmarka

Fotograf Frode Ueland går nesten aldri ut uten kameraet hengende over skuldra. Sjekk motivet han kom over for et par uker siden.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Det minner litt om naturen i Canada, men bildet er tatt i Sandtangen, kommenterer Ueland.

Han var ute på rusletur i Sandtangen i formiddagstimene 28. februar, og som vanlig var kameraet en del av påkledningen. Blant motivene som ble festet til kamerarullen, var et fra Brynes grønne lunge, tatt i retning Frøyland.

– Jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til Canada da jeg så hvor stilt og fint det var og med alle kulissene rundt. Det var noe ujærsk over det hele. Jeg er ofte i Sandtangen og prøver alltid å finne nye måter å se stedet på. Det finnes mange uoppdagede perler i dette området, sier 42-åringen.

Og han har rett. Fjellandskapet i horisonten får tankene lett bort fra at motivet er tatt fra flateste Jæren. Det skiller seg definitivt ut fra typiske jærske motiv, der hav og himmel ofte går igjen.

– Det er de tingene som vi oftest forbinder med Jæren. Skal du ta et bilde som skiller seg litt ut, må du tenke motiv som ikke ses så ofte. Da stopper folk opp, sier han.

Ueland er mye ute og går når han ikke er på jobb i Avinor ved Stavanger lufthavn eller utrykningsleder hver fjerde uke i Rogaland Brann- og redning på Bryne. Turnuslivet er ypperlig til å dyrke fotointeressen. Det var da han bodde i Sogndal en periode for rundt ti år siden at fotografering virkelig ble en stor hobby.

– Det blir noen hundretusener eksponeringer i løpet av et år. Kameraet er utslitt på to år. Det nyeste kameraet mitt er fra i fjor sommer og jeg har allerede passert 150 000 eksponeringer, sier Ueland, som er kritisk til hvilke bilder han velger å beholde.

– Kun de jeg selv kunne tenkt å ha på veggen får bli i arkivet, smiler han.

– Skal dette Canada-inspirerte bildet få en plass i stua, eller?

– Neppe i stua. Jeg skal ha en ny utstilling på Brix Brygghus senere i år. Da blir nok dette med der, tenker jeg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...