Tidenes publikumstal for Garborgdagar

Inger Undheim er strålande fornøgd med årets Garborgdagar. Foto: Peder Holterman Solland

Inger Undheim seier seg strålande fornøgd med gjennomføringa av årets festival.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Programmet var meir omfattande enn nokon gong, med seksten arrangement på éi veke. Oppmøtet er dobla frå fjoråret, frå 670 til 1345 besøkjande, ifølgje dei førebelse tala. Det gjev eit snitt på 84 personar per arrangement; ein skal òg ha i bakhovudet at lokala arrangementa vart haldne i, er av ulik storleik. Eit mønster i år, er at festivalen har greidd å nå lenger ut, og trekkja folk sørover, frå Sandnes og Stavanger.

- Dei aller fleste arrangementa har hatt veldig godt belegg. Cirka ein tredel av arrangementa har vore utselte. Det er utruleg gildt at festivalen har fått så god oppslutning, seier Inger Undheim.

Høgtlesinga av «Den bortkomne faderen», med skodespelar Torbjørn Eriksen, starta trenden med fulle hus. Den lettbeinte ekspressversjonen av Garborg, med litteraturvitar Janne Stigen Drangsholt, var fullsett. Jæren senioruniversitet sprengde kapasiteten i salen på Time bibliotek, som er på 100 personar, då nesten 50 stykk sat på gangen og lytta til «Jesus frå Jæren. Arne Garborgs kristendom», med Gudleiv Bø.

Ekspressversjonen av Garborg vart servert av P1-programmet Utakt, saman med litteraturvitar Janne Drangsholt Stigen, og var populær. Foto: Snorre Standish Norheim

Til arrangementet i Brynekyrkja, som har plass til 400, kom det 350 personar. Time historielag var med som medarrangør for første gong, og var saman med Kulturrådet, Norsk forfattarsentrum og Norsk forfattarlag, med på å løfta kvaliteten på Garborgdagar.

Laurdagens debatt, med den tabloide tittelen «Is nynorsk a better language?», mellom anna med den nyfrelste nynorskingen Tore Renberg, selde ut Mellombels. Konserten med Frynsete på nervene og garborgmiddag, begge på Mellombels, hadde heller ingen ledige plassar.

Arrangement med samtidsforfattarar har hatt greitt oppmøte, medan vêr og fredagskos gjorde at ein del sete stod tomme på arrangementet med Helge Torvund og orkesteret Steinlyz.

Ser lyst på framtida

- Me har fått mange gode tilbakemeldingar som syntest programmet var veldig gildt og variert. Det me hadde lyst til, var å halda fram med den utviklinga me starta med for eit par år sidan, og som i stor grad kom til syne i fjor. Nå har me utvida, og ønskjer å vera ein framoverlena festival, som folk kan gleda seg til. Me skal halda fram i det gode sporet, og ein skal ikkje sjå vekk frå at det kan bli endå fleire arrangement, og endå meir variasjon, seier Inger Undheim.

- Me skal absolutt vera på hogget. Garborgdagar er og skal vera ein type festival du ikkje kan få i alle byar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...