Timebu ville dyrke egen medisin, fikk fire måneder i fengsel

En timebu er dømt til 120 dager i fengsel etter at politiet fant 17 cannabisplanter i kjelleren hans. Foto: Arkivfoto

Mannen ville selvmedisinere seg med hjemmeavlet cannabis, men et besøk fra politiet satte en stopper for planene.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2018 kl 22:57

Politiet hadde fått tips om at timebuen brukte narkotika. Derfor holdt de huset hans under oppsikt. 7. januar 2017 slo de til.

I stuen fant de oppunder tolv gram hasj, og på loftet fant de 81,5 gram marihuana. I kjelleren fant de en cannabisplantasje med 17 planter. Hadde mannen fått dyrket plantene helt fram, ville de gitt en avling på rundt 595 gram med cannabis.

Da saken hans var oppe i Jæren tingrett, erkjente timebuen oppbevaring og forsøk på dyrking av cannabis. Mannen forklarte at han ikke solgte cannabisen, men brukte den selv som medisin mot ulike fysiske sykdommer. Ifølge mannen var dyrkingen et forsøk på å unngå å kjøpe cannabis på det illegale markedet.

Timebuen fikk til slutt en dom på 120 dager i fengsel. I tillegg blir utstyret han brukte til dyrkingen inndratt. I skjerpende retning la retten vekt på den potensielle spredningsfaren. I formildende retning la retten vekt på at mannen erkjente straffeskyld, og at saksbehandlingstiden hadde blitt lang, uten at mannen kunne lastes for dette.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...