Tirsdag blir det storåpning av dette toalettet

Det nye serviceanlegget på Borestranda. Arkitekt og foto: Tai Grung, Lie Øyen arkitekter AS

Statens vegvesen åpner det nye servicebygget på Borestranda.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

I desember var det nye servicebygget ved parkeringsplassen på Borestranda klart til bruk. Nærbø-firmaet Kvia AS fikk i oppdrag å utføre jobben, som til slutt endte opp med en prislapp på rundt 8,3 millioner kroner.

Tirsdag ettermiddag inviterer Statens vegvesen til offisiell åpning i samarbeid med Jæren friluftsråd. Arkitekt Tai Grung og Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese blir til stede, i tillegg blir det kulturelle innslag.

– Vi er veldig glade for at Nasjonale turistvegar satser på Jæren nå. Vi takker Statens vegvesen for godt samarbeid og gleder oss over et flott bygg som vil tåle det harde klimaet ved Jærhavet, sier Braut Nese.

Klepp kommune har stått som byggherre for toalett- og parkeringsanlegget der Bore Strandcamping tidligere holdt til. Samarbeidspartneren er Statens vegvesen, som tar halvparten av kostnaden for det som skal bli en ny offisiell attraksjon langs Nasjonal turistveg Jæren. Eieren av den nær tolv dekar store eiendommen er Miljødirektoratet.

Slik skal det planlagte toalettet på Refsnes se ut. Illustrasjon: Lie Øyen arkitekter AS

Storsatsing på rasteplasser og attraksjoner

I 2012 åpnet Nasjonal turistveg Jæren, et av de 18 turistvegprosjektene som skal gjøre det norske landskapet enda mer attraktivt for turister. Kysten på Jæren er valgt ut til milliardsatsingen, sammen med blant annet Ryfylke (Oanes–Røldal), Valdresflye, Atlanterhavsvegen og Lofoten.

Alle de nasjonale turistvegene skal ha ulike rasteplasser og attraksjoner langs vegen. Den første oppgraderingen på Jæren kom rett ved siden av Friluftshuset på Orre. I 2016 stod blant annet ny parkeringsplass og nytt toalettanlegg klart til bruk for alle som vil benytte seg av friluftsområdet ved Orrestranda.

Borestranda er steg to, og i 2019 står Refsnesstranda i Hå for tur.

– Refsnes skal oppgraderes med toalett, dusj, parkering for bil og sykler samt nytt søppelhåndtering, fortalte Fredrik Fløgstad, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Jæren i Statens vegvesen, til Jærbladet i juli 2018.

Toalettene på Borestranda og Refsnesstranda er tegnet av arkitektkontoret Lie Øyen og får et felles uttrykk der designet går igjen. Toalettet på Bore er et enkelt og robust bygg oppført i betong, mens toalettet på Refsnes blir bygget i aluminium.

Rasteplassen ved Hårr skal også få en oppgradering. Slik ser de foreløpige skissene fra arkitektene i Manthey Kula ut.

Flere oppgraderinger de neste årene

Brusand skal få ny parkeringsplass og nye toaletter i 2024. I 2022 vil det også komme på plass en ny rasteplass ved Madland havn. I tillegg skal den populære rasteplassen ved Hårr oppgraderes i 2022.

– Vi skulle gjerne ha gjort noe for Sele og Ogna også, men de ligger dessverre utenfor turistvegen, sa Fredrik Fløgstad da han orienterte om oppgraderingsplanene langs Jærkysten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...