To alternativ til ny barnebustad

Olav Hålands veg (øvst) ligg like ved Jærvegen nord for Klepp sentrum. Parkvegen sin tidlegare base i Fjogstadvegen (nedst) ligg søraust for sentrum, langs vegen opp mot Særheim. Foto: Åge Bjørnevik

Rådmannen tilrådde tomta i Olav Hålands veg nord for sentrum. Politikarane vil ha fleire svar før dei bestemmer seg.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2018 kl 14:04

Klepp-politikarane slår fast at det er to reelle alternativ for den nye barne- og avlastingsbustaden:

• I Olav Hålands veg, nord for Legevakten og like sør for bustadfeltet Kleppeholen.

• I Fjogstadvegen, på tomta der parkvesenet tidlegare hadde basen sin.

Har fleire spørsmål

Før formannskapet og kommunestyret fattar endeleg vedtak, vil politikarane i hovudtuval for lokal utvikling og hovudutval for helse og velferd at rådmannen ser nærare på fordelar og ulemper med dei to alternativa. Politikarane har ønskjer mellom anna meir informasjon om bebuarar/brukarar får kjensla av å vera etablert i eit bustadområde, om jordvern/utnyttingsgrad, om parkering, om drift og om kva brukarane ønskjer seg mest.

Norsk forbund for utviklingshemma (NFU) Klepp har i forkant av utvalsbehandlinga spela inn støtte til tomta i Olav Hålands veg, som ligg nærast offentlege funksjonar og tilbod, nærast sentrum og som har god plass til å byggja alt på eitt plan.

Formannskapet behandlar saka mandag 29. januar. Kommunestyret har sitt neste møte 19. februar.

Saman med nytt butilbod

Barne- og avlastingsbustaden skal stå ferdig i 2020, og skal samlokaliserast med eit nytt butilbod for unge funksjonshemma, som etter planen skal stå ferdig året før. Barne- og avlastingsbustaden skal byggjast og drivast av kommunen, og skal ha to faste bustader og seks avlastingsplassar.

Når det gjeld bustadane for unge funksjonshemma, innstiller hovudutval for helse og velferd innstiller på at også det skal byggjast i kommunal regi, men at bustadane skal seljast til dei enkelte. Ved vidaresal skal kommunen også ha ein tildelingsrett, slik at bustadane ikkje blir fritt omsettelege. Formannskapet gjer endeleg vedtak om driftsforma mandag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...