To jærbuer er nominert til verdens største entreprenørskapskåring

Grude Bygg AS har både boliger, landbruksbygg og næringsbygg som sine områder. Foto: Grude Bygg AS

Blant 243 kandidater i Rogaland, er Oddbjørn Grude fra Grude Bygg på Klepp og Dag Leo Vestre Martinsen fra Dalema på Bryne er blant de nominerte til regionskåringen i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2018 kl 16:14

Oddbjørn Grude er daglig leder i Grude Bygg AS, som driver både med boliger og som i mange år levert landbruksbygg og næringsbygg, og har blitt en ledende leverandør i regionene.

Oddbjørn Grude Foto: Grude Bygg AS

– Det er klart det er kjekt å bli lagt merke til. Jeg ble kontaktet av EY (tidligere Ernst & Young) i vår og var på intervju med dem da, og så har jeg bare latt dette ligge egentlig, sier Grude - på jærsk vis.

Dag Leo Martinsen har alltid hatt en sterkt skapertrang. Det som startet i mors garasje på 90-tallet er i dag milliardbedriften Dalema, et stort handelskonsern som spenner fra møbler, interiør, garn, fritids- og sportsutstyr og eiendom. Selskapet holder til på Håland.

Dag Leo Vestre Martinsen Foto: Dalema AS

I alt er vekstskaperne bak seks selskaper nominert i regionskåringen, som finner sted på Bølgen & Moi i Stavanger 24. oktober, går det fram av en pressemelding fra EY.

Videre står det at EYhvert år kårer Norges fremste vekstskapere, som del av et internasjonalt program i totalt 60 land. I oktober og november gjennomføres seks regionale kåringer, og fra hele landet går til sammen 12 kandidater videre til den nasjonale finalen i Oslo 3. desember.

Øvrige nominerte i Rogaland er Tommy Haga fra T. Haga Holding i Sandnes, Ole Marthon Granberg fra Granberg på Bjoa og Marius Sandvik fra Sandviks, samt Kjell Ole Frøiland, Helge Johansen, Petter Johansen og Arve Jansen fra KAPH Entreprenør, alle fra Stavanger.

Strenge kriterier

Som en hovedregel må et selskap tilfredsstille «3x20» for å kvalifisere; minimum 20 millioner kroner i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst de siste to år. Et selskap kan kvalifisere seg også uten å være helt i mål på samtlige av disse, men da kommer andre kriterier inn som evne og potensial for internasjonalisering, innovasjonsevne, strategisk virksomhetsutvikling og personlig integritet. EY Entrepreneur Of The Year er en personlig pris. Det er vekstskaperen som hedres, og programmet fokuserer på personer som har lagt gründerfasen bak seg og som har tatt steget videre inn i vekstfasen.

Den uavhengige juryen, som bestemmer hvem som går videre fra regionskåringen, består av Åse Aulie Michelet, Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg, Harald Norvik og Hilde Midthjell.

– Vi ønsker å fremheve og inspirere personer som utstyrt med en forretningsidé satser kapital og karriere på å skape varige verdier og arbeidsplasser hele samfunnet har nytte av. Den uavhengige juryen arbeider i disse dager for å vurdere kandidatene, sier Helen Christensen, lokalt ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Norge.

Vil løfte frem hverdagsheltene

– Norge trenger innovatører som dette for å skape et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å løfte frem disse hverdagsheltene, som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Christensen.

På regionskåringen blir det klart hvem av de nominerte som går videre som regionens kandidater til nasjonal finale i Oslo. Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge på den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2019.

– Entreprenørskap handler både om kompetanse, allsidighet, energi og evne til å få folk med seg. Selv med den beste forretningsidé trenger man stahet, evne til å stå løpet ut og mye slitesterk entusiasme. Vi kan vanskelig overvurdere den rollen entreprenørskap spiller for verdiskaping og sysselsetting i samfunnet, sier Christensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...