To jærbuer skulle rane en gullsmed. De mislyktes totalt.

Hit, men ikke lenger kom de to innbruddstyvene fra Jæren. Foto: Avisen Agder

To menn fra Jæren er tiltalt for et mislykket innbruddsforsøk hos en gullsmed i Flekkefjord.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2019 kl 08:18

Ved 05.30-tiden mandag 22. januar i fjor singlet det i glass da en liten varebil prøvde å kjøre inn inngangsdøra til gullsmed P.I. Peersen i Flekkefjord.

Nå er to personer fra henholdsvis Klepp og Hå tiltalt for handlingen.

De to er tiltalt for å ha å ha tatt en gjenstand som tilhørte en annen, med forsett om å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved å selge, forbruke eller på annen måte tilegne seg den.

Tyveriet anses som grovt fordi det særlig legges vekt på at det gjaldt en betydelig verdi, gjerningspersonen har tatt seg inn i bolig eller fritidshus, det hadde et profesjonelt preg, eller det av andre grunner var av en særlig farlig eller samfunnsskadelig art.

Mandag 22. januar 2018 ca. kl. 05.35 i Anders Beers gate 6 i Flekkefjord forsøkte de å bryte seg inn i Gullsmed P.I. Peersens butikklokaler ved å kjøre inn i døra med en bil. De fikk ikke opp døra og fikk derfor ikke stjålet noe fra stedet.

De to er også tiltalt for å ha stjålet en Renault Kangoo som ble brukt til å kjøre inn i butikken.

Mannen fra Klepp er også tiltalt for å ha kjørt bilen under ruspåvirkning da han var påvirket av THC og amfetamin. Vedkommende hadde heller ikke gyldig førerkort.

Saken kommer opp for Lister tingrett 8. mai.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...