Togene går igjen, men det er ikke helt slutt på buss for tog

Markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Sør, Dag Brekkan, sier at også NSB er leie av buss for tog, men at det eneste alternativet er at Jærbanen stopper av seg selv. Foto: NSB/Åge Bjørnevik

I hele åtte uker har togpassasjerer måttet ta til takke med buss. Årsaken er at Bane Nor har jobbet med vedlikehold på Jærbanen. Lørdag var det endelig ordinære ruter igjen. – Vi er like leie som kundene, sier Dag Brekkan i NSB Sør.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Hvordan har det gått i sommer, Dag Brekkan, markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Sør?

– Vi er veldig fornøyd. Vi har holdt på i to måneder, og vår følelse er at det har gått tilfredsstillende. Men vi har ikke hatt evaluering ennå. Det skal vi ha i neste uke.

– Hvordan føles det å være tilbake i normal drift?

– Vi er glade for å kjøre tog igjen. Det har vært en krevende sommer. Det er det alltid når du skal sette i gang et så stort opplegg, med frakt av tusenvis av passasjerer. Og noen blir sure når de finner ut at opplegget ikke passer akkurat for dem. Vi er jo individualister. Men vårt mål har vært at det skulle passe for flest mulig, og det har vi vært innenfor. Nytt av året er også at vi har hatt et samarbeid med Kolumbus. Det skal vi evaluere i neste uke, og så får vi se om vi fortsetter det når den tid eventuelt kommer.

– Hvor mange har vært passasjerer på buss for tog i sommer?

– Vi har ikke eksakte tall, men erfaringsmessig endrer folk reiseatferd. Det tar lenger tid med buss enn med tog. Noen tar bilen, noen sykler, noen reiser på ferie, og enkelte velger å spasere mellom stasjonene som ligger tettest. Vi har mindre reiser når vi kjører buss for tog. Men vi vet at kundene kommer tilbake.

– Vet dere hvordan pågangen har vært siden togene startet opp på lørdag?

– Det går fint. Nå har vi bare vært i drift siden lørdag kveld, og vi driver ikke med dagtellinger. Vi har et inntrykk av belegget. Nå er ikke skoleelevene tilbake enda. Vi må fremdeles vente et par uker og se før vi evaluerer.

– Hvordan vil de reisende merke arbeidet som har blitt gjort?

– De vil merke at Jærbanen har blitt mer stabil, og at togene ikke vil stoppe så ofte som før. Det at Jærbanen blir mer forutsigbar, betyr mye for oss. Det betyr at pendlere og skoleelever kommer på jobb og skole i tide. Det er alfa og omega for at Jærbanen skal kunne absorbere større vekst i framtiden. Det er klart det hadde vært kjekt om banen gikk hele tiden, men da hadde alternativet vært at den stoppet av seg selv.

– Blir det mer buss for tog neste sommer?

– Det må vi se. Det har ikke blitt tatt noe for 2018 enda. Men det vi kan si, er at det utover høsten i 2017 kommer til å bli helgebrudd på deler av strekningen.

– Hva er det da som skal utbedres?

– Det må du ta med Bane Nor. Det er de som tar seg av infrastrukturen, og så tar vi oss av passasjerene. Vi kjenner at vi er lei av buss for tog. Vi er like leie som kundene. Samtidig skal må vi være glade det har kommet så mye penger til utbedringer av infrastrukturen på Jærbanen, slik at den i framtiden vil gagne oss alle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...